De Diepenveense kunstenares Marijke Dijkstra exposeert vanwege haar 70ste verjaardag vanaf 1 mei tot 31 mei in de Bergkerk in Deventer. Deze jubileumtentoonstelling heeft het motto ‘Sterk gekleurd’ en is te bezichtigen tijdens de openingstijden van de kerk. Het oudste schilderij stamt uit 1976, het nieuwste werk is zeer recent (2015).

Marijke Dijkstra ziet haar expositie zelf als een levensverhaal in kleur en gebruikt daarvoor diverse technieken als olieverf, aquarel, sjabloonprint en in gemengde technieken. In de loop van haar leven heeft zij zo vorm gegeven aan wat haar heeft bewogen en geraakt. Het motto heeft niet alleen te maken met de veelal sprekende kleuren van het werk, maar ook met de ‘inkleuring’ door persoonlijke beleving. Zij exposeerde ook enkele werken in de Bergkerk tijdens de tentoonstelling van de Deventer Vereniging van professionele Kunstenaars (VBK) in februari 2015.

Bij de tentoonstelling is het boekje ‘Ademruimte’ te koop, met schilderijen en gedichten uit de periode 1976-heden. De kunstenares verzorgt op afspraak rondleidingen. Aanmelden via marijke-dijkstra@hetnet.nl of 06 18133456.

Tags