Op 15 maart 2015 wordt voor de eerste keer in Diepenveen het “Rogier Berris volleybaltoernooi” georganiseerd. Het toernooi wordt gehouden in het Hof van Salland, de thuishaven van volleybal vereniging DSC.

Het toernooi heeft een recreatief karakter en zal bestaan uit een aantal wedstrijden tussen mix-teams van DSC leden, oud-leden, familie, vrienden van Rogier en sponsors van het toernooi. Ook het Nederlands transplantatie team zal aan het toernooi deelnemen. Doel van deze dag is om met z’n allen sportief bezig te zijn en er een mooi toernooi van te maken. Verder willen we Rogier Berris gedenken en geld op halen voor het goede doel namelijk het Nederlands transplantatie team.

Hoe het toernooi er daadwerkelijk uit gaat zien wordt later bekend gemaakt op de website. De planning voor deze dag is om het toernooi te houden en aansluitend met z’n allen een hapje te eten en daarna te borrelen. Voor het toernooi en het eten kan men zich apart opgeven. De opbrengsten hiervan zullen naar het Sport en Transplantatie team gaan!

Met deze opbrengsten kan het transplantatie team internationaal wedstrijden blijven spelen. Dit team valt namelijk niet onder NOC/NSF of Nevobo wat betekent dat ze alle wedstrijden die ze spelen zelf moeten bekostigen. Eerst volgende evenement zijn de World Transplant Games van 23 tot en met 30 augustus in Mar del Plata in Argentinië. Doel van de World Transplant games is om het grote publiek bewust te maken van orgaandonatie. Aan dit evenement doen circa 1800 getransplanteerde atleten uit 50 landen mee.
Meer info over het team en de stichting sport en transplantie via deze link: http://www.sportentransplantatie.nl

Rogier Berris
Rogier is als jeugdspeler op jonge leeftijd begonnen bij DSC uit Diepenveen en is daarna in heren 1 van DSC terecht gekomen. Na een tijdje afwezig te zijn geweest is Rogier weer gaan volleyballen in DSC heren 2. Rogier had op dat moment al langere tijd hartproblemen, is een aantal keren gereanimeerd, heeft lange tijd op de wachtlijst gestaan voor een donorhart, en heeft uiteindelijk ook een donorhart gekregen. Na deze zware operatie en herstel periode is Rogier weer gaan volleyballen bij DSC.

Rogier is tijdens zijn revalidatie in contact gekomen met het Nederlands transplantatie team en zijn wens was om anderen ook kennis te laten maken met dit team. Ongeveer 3 jaar geleden is Rogier begonnen met het organiseren van een oefenwedstrijd tussen mix-teams van DSC en het Nederlands Sport en Transplantatie team. Helaas kreeg Rogier complicaties en moest hij opnieuw opgenomen worden in het ziekenhuis. Deze complicaties werden Rogier helaas fataal en is hier op een veel te jonge leeftijd van 37 aan overleden. Op zondag 2 november 2012 hebben wij de wens van Rogier alsnog in vervulling laten gaan, middels een herdenkingswedstrijd voor Rogier.

Foto toernooi 2 november 2012

Foto toernooi 2 november 2012

Gespeeld werd er door het jongens-A team waar Rogier destijds inspeelde, het huidige Heren 2, en een mix team van Dames 1 en 2 tegen het Sport en Transplantatie team. Tevens hebben wij op deze dag geld ingezameld voor het Nederlands Sport en Transplantatie team. Als organisatie willen we graag een vervolg geven aan deze mooie maar ook bijzondere dag. Het Nederlands Sport en Transplantatie team is uitgenodigd en komt 15 maart naar Diepenveen terug voor het Rogier Berris Volleybaltoernooi.
Dat Rogier was niet alleen geliefd bij DSC Volleybal maar ook binnen het Transplantatie team. Zie ook deze tekst op de website van transplantatie team: http://www.sportentransplantatie.nl/leden/in-memoriam/rogier-berris/

Opgeven voor het toernooi
Opgeven voor het toernooi kan als team of als individu. Dit kan nog tot 1 maart aanstaande via de website www.rogierberristoernooi.nl

Tags