Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Er is nog veel meer energie te besparen. Vooral in Diepenveen-Noord. Daarom werkt Duurzaam Diepenveen samen met Buurkracht, een initiatief van Enexis Holding N.V. Het doel: samen zorgen dat de energielabels in Diepenveen-Noord verbeteren.

Op dinsdag 9 juni, 20 uur wordt in de Hof van Salland in Diepenveen een openbare bewonersavond georganiseerd voor bewoners van 200 woningen in het actiegebied. Ook andere inwoners van Diepenveen kunnen zich aansluiten. Volgens de voorlopige energielabels van Diepenveen op de kleurenkaart van het dorp is vooral in het noorden van Diepenveen nog veel winst te behalen. Op de buurtavond presenteert de energieadviseur Henk Kasper een buurtrapport over mogelijke maatregelen en de globale kosten. En hij presenteert een energetisch onderzoek bij een speciaal geselecteerde woning. Ook kunnen er vragen worden gesteld.

De bewoners worden door buurtgenoten vanuit Duurzaam Diepenveen vooraf persoonlijk uitgenodigd en gevraagd aan te geven voor welke maatregelen ze mogelijk belangstelling hebben, bv. muur- en dakisolatie en zonnepanelen. Buurkracht is de vlag waaronder de bewoners samen leveranciers en adviseurs willen aantrekken en prijsvoordelen willen behalen door samen te werken aan de verbetering van hun woningen. Inwoners van Diepenveen-Noord kunnen zich nu al aanmelden op www.buurkracht.nl/diepenveen-noord. Op www.buurkracht.nl staat een filmpje en zijn de te zetten stappen beschreven.

Meer informatie?
Neem contact op met Ton Holtslag via 0570-591 657, kijk op de site www.duurzaamdiepenveen.nl of mail naar duurzaamdiepenveen@gmail.com voor meer informatie. Wil je meer weten over Buurkracht? Neem dan contact op met Rana Berends (06 50605389 of rana@buurkracht.nl) of kijk op www.buurkracht.nl.

Tags