Tennisclub De Schapekolk kan verhuizen naar Sportpark De Zunnebargh en Sportclub DSC krijgt een kunstgrasveld heeft het college gemeld. TC de Schapenkolk en Sportclub DSC maakten samen een plan om tennis op het sportpark de Zunnebargh in Diepenveen te integreren. Het college is akkoord met het plan en stuurt het ter besluitvorming aan de gemeenteraad.

De uitbreiding van De Zunnebargh is een gezamenlijk plan van Tennisclub de Schapekolk en Sportclub DSC. De Schapekolk is al jaren op zoek naar een andere plek, omdat de eigenaar van de huidige locatie de huur heeft opgezegd. DSC Voetbal heeft nu een tekort aan trainingsfaciliteiten. Door gezamenlijk op te trekken worden nu beide problemen opgelost.

Luchtfoto's Diepenveen 22-07-2012

Luchtfoto sportcomplex Zunnebargh – Foto Wiebe Groenwold (c)

Op de plek van het huidige 3e voetbalveld komen maximaal 8 tennisbanen. DSC krijgt aan de kant van de Boxbergerweg een nieuw voetbalveld (natuurgras) zonder verlichting of andere bouwwerken. Het hoofdveld op het bestaande Sportpark krijgt kunstgras. Op het park komt ruimte voor een gezamenlijk clubgebouw. Bij het park komen 40 parkeerplaatsen extra.

Tevreden
Zowel De Schapekolk als DSC zijn tevreden met deze oplossing. “Bij Diepenveen hoort een modern en integraal sportcomplex” aldus De Schapekolk en DSC. “Wij zijn blij met deze belangrijke stap om tennis voor Diepenveen te behouden. Natuurlijk zullen wij als sportverenigingen zoveel mogelijk rekening houden met de zorgen van de omwonenden.”

Bezwaren
Tegen de uitbreiding zijn 10 zienswijzen ingediend. Die gaan vooral over geluidshinder, lichtuitstraling en beperking van het uitzicht. Aanvullend onderzoek toont aan dat uitbreiding geen extra geluidshinder veroorzaakt. Om de overlast van licht te beperken, krijgen de verlichtingsmasten LED lampen. Ook heeft het college de mogelijkheden voor extra bebouwing beperkt.

Tags