Op 18 februari viert DSC Badminton Chinees Nieuwjaar – en het begin van het jaar van de geit – met een Chinese avond én gratis inloopavond voor iedereen die een keer een avond wil badmintonnen. De avond begint om half 8 in Hof van Salland in Diepenveen.

Volgens Jan-Willem Wesselink, voorzitter van DSC Badminton, is het niet meer dan logisch dat er aandacht aan het Chinese nieuwjaar wordt besteed. ‘Niet alleen is badminton een hele . grote sport in China, Azië is ook de bakermat van badminton. Wij vinden het dus passend om daar aandacht aan te besteden.’ Dat doet DSC Badminton op de voor haar bekende, zeer recreatieve wijze. We organiseren dan een shuffle avond waarbij leden en binnenkomers gemixt spelen op recreatieve wijze. Loting d.m.v. van kaarten maken de teams en de wedstrijdje duren per keer 10 minuten. Na afloop is er uiteraard de mogelijkheid om over de sportiviteit na te praten onder het genot van een drankje en een Aziatisch hapje.

badminton chinees

Voorzitter Wesselink weet dat er een groot gat zit tussen de Chinese badmintontop en het recreatieve badminton in de Hof van Salland. ‘Natuurlijk, dat zijn twee werelden, maar waar we elkaar vinden is in de liefde voor een het badmintonspel. En in het feit dat het spel heel Aziatisch is. Het gaat over actie en reactie. De focus, de tactische elementen, de kracht in het verfijnde, vind ik heel Aziatisch. En daar kan ik echt van genieten.’

DSC Badminton viert het Chinees Nieuwjaar – waarmee het jaar van de geit wordt ingeluid – op woensdag 18 februari. Wesselink: ‘Dat is formeel oudjaarsdag, maar ach, met het tijdsverschil erbij, past het precies.’ Aanvang is om half 8, locatie Hof van Salland in Diepenveen. Wie dan niet kan is ook op andere woensdagen van harte welkom.

Tags