Vrijdag 11 september is de aftrap van het dorpsfeest 2015, wat dit jaar nog groter is. Niet alleen is het dorpsfeest er maar door de samenwerking met de rommelmarkt en de streekmarkt puilt de agenda uit in Diepenveen. Vanaf het begin van de dorpsstraat tot het Hof van Salland en de aangesloten Schapezandweg is het een groot feest.

Deze website zal elke dag hierover een overzicht publiceren welke activiteiten waar en wanneer plaatsvinden. Het programma ziet er op zaterdag 12 september als volgt uit.

De zaterdag wordt gezien als de grote dag voor heel Diepenveen. Naast de vele sportieve activiteiten op het dorpsfeest zijn er nog twee activiteiten in het dorp; de streekmarkt en de rommelmarkt. De organisaties van deze evenementen slaan hiermee de handen in elkaar en zorgen voor een bruisende dag in Diepenveen.

– Om 09.00 uur start de jaarlijkse rommelmarkt, dit jaar voor de 42e keer, in en om het Hof van Salland. De opbrengst van de rommelmarkt is als volgt verdeelt: 60% voor Protestantse Kerk Diepenveen en Parochie Lebuinus. De resterende 40% wordt verdeeld onder de Diepenveense Hengelaarsvereniging, Kinderdagkamp, Sempre Crescendo, Midwinterloop DSC en basisschool de Zonnewijzer.

– 09.30 uur start de streekmarkt met een extra grote editie. Vele winkeliers in het dorp doen mee en hebben een kraampje voor de winkel staan. Er zijn verschillende deelnemers aanwezig, zoals Jeroen Huskens met verschillende producten waarin honing is verwerkt zoals; honingmosterd mayonaise, douchegel en uiteraard verschillende soorten honing. Ook komt het Taarthuus uit Olst naar de streekmarkt met alleen de allerlekkerste cupcakes, koekjes en andere zoete lekkernijen en FlowFresh is aanwezig met heerlijke pure sappen, smoothies en gezonde snacks van verse ingrediĆ«nten. Er zijn deelnemers aanwezig met zeldzaam mooie producten, zoals RB-bags. Alle tassen en accessoires zijn uniek en gemaakt van echt leer en worden met veel liefde en aandacht handgemaakt in eigen atelier door Rike Beekman uit Deventer. Kleingebleven staat op de streekmarkt met retro, design, vintage en nostalgische artikelen met de nadruk op speelgoed en kinderspullen van vroeger en Desalai staat op de streekmarkt met handbeschilderde tassen en portemonnees.

– Om 11.00 uur start de veiling op de rommelmarkt. Op de veiling zullen diverse antieke stukken en andere artikel per opbod verkocht worden.

– Om 13.00 uur opent de kermis op het dorpsfeest terrein, Schapezandweg, zijn deuren

– Om 14.00 uur starten o.a. voetbaltoernooi voor de E en F jeugd, volleybaltoernooi , handbalactiviteiten, een SJD Battle Run met een ‘stormbaan’ van ruim 40 meter. Daarnaast is de Brandweer wederom aanwezig waar de kinderen een brandblusspel kunnen spelen.

– Om 15.00 uur Rodeo stier voor de fanatiekelingen en vooral sterke personen.

– 15.00 uur is het einde van de rommelmarkt.

– 16.00 uur is het einde van de streekmarkt.

– 17.00 uur is het einde van de sportieve toernooien op het dorpsfeestterrein.

– Om 21.00 uur start de Feestavond met de band X-Static en DJ Juan Bishop. In de grote tent kan er tot 01.00 uur gedanst en gefeest worden.

HET PROGRAMMA VAN VRIJDAG IS HIER TE LEZEN

Dorpsfeest agenda zaterdag

Tags