De dagen 12, 13 en 14 september 2014 staan velen Diepenveners nog vers in het geheugen, na 15 jaar afwezigheid kwam het Dorpsfeest weer terug. En hoe! Vanwege het grote succes en vele positieve reacties is er ook dit jaar weer een feestweekend in Diepenveen.

De organisatie wil er weer een minstens zo groot spektakel neerzetten als vorig jaar. Deze website sprak met Jasper Smid en Raymond van den Noort. We hebben bij de start vorig jaar een flink aantal sponsoren en donateurs mogen welkom heten en daarnaast een subidie van de gemeente. Deze zijn ook nodig om dit te organiseren. Wegen bezuinigingen is echter de subsidie voor dit jaar helaas weggevallen. We moeten dus weer creatief zijn om het feest onder de aandacht te brengen.

Zo is er een kraam op Koningsdag waar mensen voor € 5,- een badeend kunnen kopen. De gekochte eend doet vervolgens mee aan de badeenden race in de Wetering op zondag 13 september tijdens het dorpsfeest. Hierbij valt voor de deelnemers een mooie prijzenpot te winnen. En voor sponsoren is het evenement nog aantrekkelijker gemaakt door gebruik te maken van LED boarding waarop het hele weekend de namen voorbij komen. Zo vallen zij ook zeker op tijdens het weekend. Deze week werd er via de Hart voor Salland actie al ruim € 600,- opgehaald door de stemactie van de Rabobank.

Succes evenaren
“Nu afwachten of het vele werk vooraf zijn vruchten af zou werpen vonden we voor de tijd. Eigenlijk waren we hier ook helemaal niet bang voor. Dat het echter zo’n gigantisch succes werd staan we nu nog van te kijken. Je werkt met 7 mensen keihard naar het feest toe met soms een vloek, maar veel vaker een lach. Dat het opgebouwde plezier volledig door het hele weekend heen is terug te voelen dan is dat een prachtige beloning.”

[AFG_gallery id=’172′]

(c) Wiebe Groenwold

“Het mooist toch wel is dat het doel van dit weekend, vóór en dóór Diepenveen, ruimschoots gehaald is, zegt Jasper. Het programma hadden we zo in elkaar gezet dat er iets overlap in zit, hierdoor komen mensen van andere verenigingen elkaar tegen en raken aan de praat. Het verbind het dorp, missie geslaagd dus.”

Hoogtepunt
Een echt hoogtepunt is er eigenlijk niet, het hele weekend was prachtig. Waar we echter wel volledig de plank hadden misgeslagen was tijdens het tentfeest op zaterdagavond. Omdat het een eerste keer is weet je eigenlijk niet wat je kan verwachten. We hadden gerekend op 500 bezoekers. Maar nog voor de avond begon was het uitverkocht. Het dak ging er spreekwoordelijk vanaf met 750 bezoekers. Dat is dan toch wel als hoogtepunt aan te wijzen, je verwachting die volledig overklast word.

We hopen dat het weer dit jaar in ieder geval weer volledig meewerkt wat met temperaturen over de 20c dat wil iedereen. Maar laten we niet vooruitlopen op de zaken, er is nog genoeg werk te doen. Mensen die op welke manier dan ook willen helpen bij het Dorpsfeest kunnen hun beschikbaarheid via de website van het dorpsfeest opgeven.

Tags