Op zondag 7 juni is er een concert in de Dorpskerk te Diepenveen. Het betreft een klassiek zomerconcert met de titel Ora et Amora dat wordt verzorgd door het Doré Dubbelkwartet met medewerking van het pianotrio Azuro en organist Teus de Mik.

Het Doré Dubbelkwartet heette aanvankelijk Deventer Dubbel Kwartet maar inmiddels komen de acht leden uit de hele omgeving van Deventer en Zutphen. Reden om de naam in 2008 te veranderen in Doré Dubbelkwartet. De zang wordt afgewisseld met instrumentale stukken door Azuro, bestaande uit pianiste Maria Langman (Apeldoorn), violiste Joke Heus (Zutphen) die tevens deel uitmaakt van het dubbelkwartet, en cellist Peter van der Veer (Rotterdam). Teus de Mik is de tweede organist van de Lebuinuskerk.

Het Doré Dubbelkwartet zingt door de tijd heen: beginnend met religieuze beleving uit de 16e eeuw (Ora), gevolgd door renaissance liefdesperikelen (Amora) en afsluitend met Vesper-koormuziek uit de 19e en 20e eeuw.
Uitgevoerd worden vocale werken van o.a. Byrd, Mudd, Tallis, Tye, Des Prez, Arcadelt, Certon, Passereau, Mozart, Dyson, Rimsky-Korsakov, Stravinsky, De Klerk, Chilcott en Rheinberger, en instrumentale werken van o.a. Haydn en Fauré.

Het concert begint om 15.00 uur. Het adres van de kerk is Kerkplein 1. De toegang is gratis; na afloop is er een deurcollecte ter bestrijding van de onkosten. Voor meer informatie zie http://doredk.blogspot.com

Tags