De kinderen van de beide basisscholen in Diepenveen hebben onlangs een voorstelling gegeven in de sportzaal van de Hof van Salland. Onder begeleiding van theaterprojectbureau Spring uit Amsterdam studeerden de kinderen ’s morgens hun act in en ’s middags werd de uitvoering gegeven waarvan alle aanwezigen konden genieten. Theaterprojectbureau Spring maakt theatervoorstellingen gebaseerd op de combinatie van dans en drama. En dan niet voor maar door de deelnemers.

Eerst was De Zonnewijzer aan de beurt, alle kinderen van groep 1 t/m groep 8 kregen een rol in het project “Schuiten & Schavuiten”. Deze voorstelling nam de kinderen mee in de wereld van ontdekkingsreizen, piraten en werelddansen. Gestoken in prachtige kostuums en natuurlijk geschminkt gaven de jeugdigen in een prachtig decor een boeiende voorstelling. Ouders, grootouders, een ouder broertje of zusje werden zo’n drie kwartier vermaakt, een welgemeend applaus viel hen ten deel.

Een paar dagen later lieten de kinderen van De Slingerbos zien heel wat in hun mars te hebben. Van deze school waren het alleen de kleuters die optraden en onder leiding van Circus Tadaa verschillende acts instudeerden. De sportzaal was omgetoverd tot een heuse circuspiste en werden de 160 aanwezigen vermaakt met een gevarieerd programma.

Harry Mulder (c)

Foto’s Slingerbos

[AFG_gallery id=’165′]

Foto’s Zonnewijzer

[AFG_gallery id=’166′]

Tags