Falcon Recherche & Advies uit Diepenveen werkt mee aan programma van Peter R. de Vries. Falcon Recherche & Advies werkt voor de tweede maal mee aan het programma “Internet Pesters Aangepakt”. In dit programma worden personen aangesproken op hun gedrag op het Internet, de Social Media of fraude bij een aankoop.

Hans van Wuyckhuyse, eigenaar van Falcon Recherche & Advies, werkt hier actief aan mee om zaken op te lossen voor de gedupeerden. In het panel, bestaande uit een ethical hacker, particuliere onderzoekers en de redactie van het programma zelf is onder anderen gewerkt aan de zaak tegen Facebook, die landelijk bekend is geworden, om de gegevens te verkrijgen over een afzender van een video.

De samenwerking is zo succesvol geweest dat er een tweede seizoen komt met nieuwe onderwerpen. De onderzoeken voor dit programma lopen al en zal naar verwacht in het voorjaar van 2016 uitgezonden worden op RTL 5.

Hans is Falcon Recherche & Advies gestart in 2012. Naast het genoemde recherchewerk is socialmedia gebruik en voorlichtingen geven ook een onderdeel van de werkzaamheden. “Het valt op hoe onschuldig kinderen op internet zich bewegen. Dat ze hierbij bloot gesteld worden aan grote gevaren is hiervan een onderbelicht onderdeel. Om meer bewustwording te creëren ben ik begonnen met voorlichtingen te geven”, aldus Hans. “Deze voorlichting geef ik op scholen aan kinderen maar ook op ouderavond aan de ouders. Want het is belangrijk om te weten als ouder wat uw kind op internet doet. Want zeg zelf, vraagt u zichzelf weleens af waar uw kind vanmiddag op het internet was?”

Logo Falcon

Tags