Zaterdag 16 mei speelde Diepenveen C1 de finale van de KNVB beker. In Hattem was IJVV C1, kampioen in de tweede klasse 02, de tegenstander. Na een zinderend spannende wedstrijd won Diepenveen met 2 – 3, na een 1 – 2 stand bij rust.

De stemming zat er goed in op de goed gevulde tribunes. Diepenveen was ruim in de meerderheid qua publiek en de meegereisde D1 selectie maakte een hels kabaal met toeters en vuvuzela’s. IJVV beschikte over het nodige vuurwerk. Met name de rode rookpotten zorgden voor de nodige ambiance (en overlast).

Beide teams begonnen voorzichtig en tasten eerst elkaars kwaliteiten af. IJVV beschikte over een boomlange spits en twee goede buitenspelers, dus zag er dreigend uit. Diepenveen sloeg echter als eerste toe. Via een vrije trap van Bas Vriezen tekende Diepenveen voor de 0 – 1. Nog geen minuut later schoot Jim Willemsen de bal in de verre hoek, 0 – 2 . Een daverende opening voor Diepenveen in deze bekerfinale, binnen 10 minuten op een 0 – 2 voorspong.

Na een kleine 25 minuten spelen kon de rechtsbuiten van IJVV de zestien in trekken en de 1 – 2 aantekenen. De spanning was terug. Nadat IJVV een goede kopkans gekeerd zag worden door doelman Maurits Boukes, was het Diepenveen dat nog twee keer dreigend richting IJVV doel ging, maar uiteindelijk gingen beide teams met een 1 – 2 stand de rust in. De beslissing zou gaan vallen in helft twee.

Het voltallige elftal viert de winst op IJWV

Het voltallige elftal viert de winst op IJVV

Na 45 minuten spelen was het IJVV dat de eerste tik uitdeelde in helft twee. Een vlijmscherpe counter werd uitstekend door de linksbuiten afgewerkt. Beide teams stonden weer op gelijke hoogte: 2 – 2. IJVV probeerde druk te zetten richting Diepenveens doel en nam daarbij wat meer risico. Jim Willemsen profiteerde uitstekend van de extra ruimte en counterde Diepenveen razendsnel naar een 2 – 3 voorsprong na 53 minuten spelen.

Daarna was het IJVV dat het spel bepaalde. Diepenveen leunde meer en meer op zijn defensie en IJVV kon nog een flink aantal keren driegend in de buurt van het Diepenveen doel komen. De Diepenveen verdediging en keeper Maurits Boukes waren de aanvallers echter steeds de baas en de langzaam maar zeker tikte de tijd in het nadeel van IJVV weg.

Uiteindelijk na een korte blessuretijd floot de leidsman voor de laatste keer en was de dubbel een feit voor Diepenveen. Een fraaie bekroning van een schitterend seizoen, waarin Diepenveen in 33 wedstrijden slechts één nederlaag hoefde te incasseren en alle prijzen pakte, die er te pakken waren.

Via: Diepenveen C1

Tags