Woensdagochtend verstreek de deadline voor twee gezinnen uit Diepenveen om de huurwoning te verlaten. De huisuitzettingen volgen na een rechtelijke uitspraak wegens een jarenlange buurtruzie in de Draaiomsbuurt.

Woonstichting De Marken spreekt over agressie, geweld en beschuldigingen over en weer. Dit veroorzaakte meerdere kampen in de wijk en zodoende veel onrust. Diverse pogingen om het dialoog aan te gaan waarbij buurtbemiddeling, de politie en burgemeester Heidema een oproep deed liepen op niets uit. Alle gezinnen weigerden en dus volgde een rechtszaak.

In de uitspraak op 14 april besloot de rechter dat twee gezinnen zouden moeten verhuizen. Eén gezin krijgt vervangende woonruimte, het andere gezin moet zelf een nieuw onderkomen zoeken. Dat laatste gezin probeerde dat aan te vechten met een kort geding, maar zonder resultaat. Dit gezin is op maandagmorgen onder begeleiding van politie door de woonstichting uit de woning gezet.

Woonstichting De Marken betreurt deze zaak maar geeft aan dat er herhaaldelijk is geprobeerd tot een oplossing te komen.

Tags