De traditionele braderie in Diepenveen tijdens Koningsdag, 27 april, wordt dit jaar groter. Er zullen vanaf dit jaar twintig extra kramen in het dorp komen te staan.

Na de verbouwing van het Hof van Salland vorig jaar is er een dorpsplein gecreëerd bij de ingang van het Hof van Salland. Het terras met podium van het Hof van Salland wat voorheen op de parkeerplaats stond is naar dit plein verschoven. Hierdoor is er ruimte ontstaan op de parkeerplaats waar de braderie commissie twintig extra standhouders heeft ingepland. Hierdoor is de braderie inmiddels de grootste van Salland.

Ook dit jaar is er weer gezorgd voor een gevarieerd aanbod waar voor groot en klein wel iets te vinden is. Voor de kinderen van de Diepenveense basisscholen is er weer ruimte gereserveerd voor een kleedjesmarkt.

BEST
Ook wordt er extra aandacht besteed aan het millieu. In samenwerking met Circulus en Cambio wordt er actief gewerkt aan afvalscheiding. De standhouders en schoolkinderen krijgen zogenaamde ‘BEST’ tassen uitgereikt (Boeken, Electronica, Speelgoed Textiel) waarin ze hun onverkochte waar aan het einde van de braderie kunnen inleveren bij verzamelpunten van Cambio. Medwerkers van Cambio scheiden bruikbare- en niet bruikbare goederen, bruikbare goederen worden via kringloopwinkels weer te koop aangeboden. De basisscholen in Diepenveen zullen deze gelegenheid aangrijpen om het onderwerp afvalscheiding op school te behandelen.

Deze week zullen er meer artikelen omtrent Koningsdag Diepenveen gepubliceerd worden. Houd deze website in de gaten om up-to-date te blijven.

[stextbox id=”info”]Meldt u hier aan voor de jaarlijkse e-mail met het programma van Koningsdag Diepenveen. Wij sturen u slechts éénmaal per jaar een overzicht van de activiteiten in Diepenveen.[/stextbox]

Tags