Afgelopen dinsdag hebben een aantal Diepenveense kinderen van de Buitenschoolse opvang (BSO) samen met een aantal bewoners bloemen geplant op het nieuwe terras van Woonzorglocatie Sparrenheuvel.

Het nieuwe terras maakt onderdeel uit van de onlangs opnieuw ingerichte tuin langs de Doffegnieslaan. De herinrichting van de tuin was noodzakelijk omdat het oude terras niet rolstoelvriendelijk was en grote struiken het zicht op de weg belemmerden. Dankzij de Stichting “Vrienden van Sparrenheuvel”, die haar donateurgelden inzet ten behoeve van bevordering van het welzijn van de bewoners van Sparrenheuvel, is een grote wens van de bewoners en medewerkers van Sparrenheuvel in vervulling gegaan.

Bloementuin Sparrenheuvel 004
[AFG_gallery id=’181′]
(c) Harry Mulder

De kinderen van de BSO Kakelbos en kinderdagverblijf Kiekeboe hebben onlangs, tijdens hun Zomerfeest een loterij gehouden. Deze jaarlijkse loterij wordt aan een goed doel gekoppeld, deze keer is gekozen om de bewoners van Sparrenheuvel in het zonnetje te zetten. Veel ondernemers uit Diepenveen hebben een bijdrage geleverd om de loterij mogelijk te maken, waarvoor men erg dankbaar is. Van de opbrengst zijn mooie zomerbloeiers gekocht voor de plantenbakken op het nieuwe terras van Sparrenheuvel.

De reden dat Sparrenheuvel is uitgekozen als goed doel is dat Landstede Kinderopvang veel waarde hecht aan verbinding maken in het dorp, contact wil leggen met verschillende doelgroepen. Al eerder was ‘verbinding’ gemaakt met Sparrenheuvel, op de nationale pannenkoeken-dag hebben de kinderen pannenkoeken gebakken voor de ouderen en die samen met hen opgegeten. Dit was van beide kanten zeer goed bevallen. In de toekomst hoopt men vaker activiteiten in samenwerking met Sparrenheuvel te kunnen organiseren.

Onder de beschermende parasols genieten de bewoners dagelijks van hun prachtige tuin met terras waarop nu goed gevulde plantenbakken staan te pronken. Een aantal ouderen heeft hard meegewerkt om samen met de kinderen het terras op te fleuren. Jong en oud die samen voor meer kleur zorgen.

Tags