Op 3 maart 2014 werd ‘Automakelaar Jolink’ een feit. Geen traditioneel autobedrijf, maar een nieuwe dienstverlening binnen de autobranche, in het belang van de consument. Al vele tevreden klanten hebben inmiddels een mooie deal kunnen sluiten via de automakelaar. Eigenaar en Diepenvener Jan-Willem Jolink kan terugkijken op een succesvol eerste jaar.

Na ruim 20 jaar werkzaam te zijn geweest in de autobranche, werd Jan-Willem in 2013 zoals zo velen getroffen door de recessie. Door de veranderende markt bleek het lastig om weer een passende baan te vinden. Jan-Willem schreef een bedrijfsplan voor zijn eigen onderneming. Een onderneming waarin hij als Automakelaar zowel consumenten als bedrijven adviseert en begeleidt bij de aanschaf en/of verkoop van een auto. Hiermee speelt hij in op de nieuwe markt in de nieuwe economie.

Jan-Willem: “Om ‘mijn ding’ te kunnen blijven doen en al mijn trouwe klanten te kunnen blijven bedienen, moest ik in deze moeilijke tijd wel creatief worden. Het concept ‘automakelaar’ was een gok, maar het bleek een schot in de roos!”.

Vliegende start
“Ik kon mijn bedrijf opstarten met financiële ondersteuning van het UWV, maar die had ik al snel niet meer nodig”, vertelt de bevlogen ondernemer. “Enige publiciteit in de plaatselijke media was eigenlijk voldoende voor een vliegende start. Het vervolg ging nagenoeg vanzelf. Gedragen door het succes, mijn naamsbekendheid, mond-tot-mond-reclame en social media.”

IMG_6328 m.logo

Automakelaar Jolink biedt onafhankelijk advies en persoonlijke begeleiding bij aanschaf of verkoop van een auto. Maar waar zit het voordeel voor de klant? Jan-Willem: “Als automakelaar handel ik in het belang van de klant. Ik deel hierbij mijn ervaring en vakkennis en ik laat de klant graag profiteren van mijn professionele netwerk. Ik ben als automakelaar geheel onafhankelijk. Ik ben niet gebonden aan een merk, heb geen eigen voorraad en handel niet in auto’s. Met mijn inzet maakt de klant de juiste keuze en sluit hij/zij de beste deal. Zonder winstoogmerk!”.

No-cure no-pay
Automakelaar Jolink werkt op basis van no-cure no-pay, zonder winstoogmerk en met 100% tevredenheidgarantie. Dit lijkt haast te mooi om waar te zijn. Op de vraag waar zijn verdienste zit en of de klant daardoor niet duurder uit is, reageert Jan-Willem: “Ik heb voor dit uitgangspunt gekozen om het laagdrempelig te houden. Klanten geven mij de opdracht voor een aankoop en/of verkoop bemiddeling. Pas nadat ik de opdracht succesvol heb afgerond bereken ik mijn commissie. Dit tarief staat in schril contrast met het behaalde voordeel voor de klant. Het is dus letterlijk een win-win situatie.”

De inzet van Automakelaar Jolink is voor zowel particulieren als bedrijven interessant. Of het nu gaat om de verkoop of aanschaf van een auto, nieuw of gebruikt; Automakelaar Jolink zorgt ervoor dat je de juiste keuze maakt en de beste deal sluit.

Wil je meer weten over deze dienstverlening, kijk dan op www.automakelaar-jolink.nl of bel Jan-Willem Jolink op 06-51836865.

Tags