In woon- en zorgcentrum Sparrenheuvel vierde afgelopen dinsdag mevrouw Anne Klein Bronsvoort-Maatman haar 106de verjaardag. Al heel wat jaartjes is zij de oudste inwoner van Diepenveen maar momenteel ook de oudste inwoonster van de gemeente Deventer.

Ze werd op 27 oktober 1909 geboren op de Platvoet, in boerderij De Pekelharing. Een aantal jaren geleden moest deze boerderij plaats maken voor nieuwbouw. Na haar huwelijk verhuisde ze naar boerderij De Kooi aan de Ganzekooisweg, daar heeft ze uiteindelijk 75 jaar gewoond alvorens ze ruim 8 jaar geleden verhuisde naar Sparrenheuvel. Ze heeft één kind, twee kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen.

Anne Klein Bronsvoort is nog goed bij de tijd en geniet iedere dag van de koffietafel en het gezamenlijk eten zodat ze dan weer gezellig bij kan kletsen. Ook tijdens de bingomiddagen is ze van de partij. Naast de vele felicitatiekaarten ontving zij ook een brief van het Koninklijke Huis waarin Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit de Koningin mevrouw Klein Bronsvoort van harte feliciteren met haar 106e verjaardag en haar het beste wensen voor haar persoonlijk welzijn. Van het college van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Deventer ontving zij een mooie boeket bloemen.

Later op de middag heeft de jarige, te midden van haar geliefde familie genoten van een heerlijke maaltijd.

Fotografie Harry Mulder

Tags