Sinterklaas heeft zijn agenda aangepast. Normaal werd Sinterklaas in Diepenveen door de scholen binnen gehaald, maar Sinterklaas wil dit jaar graag op zaterdag binnengehaald worden, zodat ook gelijk daarna met de kinderen van groep 1 tot en met groep 4 een feestje in het Hof van Salland kan worden gevierd.

Daarom organiseert nu de Ondernemersvereniging Diepenveen het Sinterklaasfeest. Sinterklaas wordt zaterdag 28 november eerst ontvangen in Sparrenheuvel. Daar vertrekt hij om 13.30 uur en gaat hij per koets via de Dorpsstraat naar het Hof van Salland. Onderweg kunnen de kinderen aansluiten bij de optocht. De winkeliers hebben het dorp extra gezellig gemaakt en staan nog met een aantal leuke acties en aanbiedingen langs de weg.

Om 14.00 uur is Sinterklaas bij het Hof aangekomen en wordt hij welkom geheten door de Burgemeester. Daar maakt Sinterklaas ook bekend welke kinderen een prijs hebben gewonnen bij de Letteractie.

Archief foto Harry Mulder

Archief foto Harry Mulder

Om deel te nemen aan de Letteractie krijgen de kinderen op school een formulier waarmee ze in de etalages van de deelnemende Diepenveense winkeliers een letter kunnen zoeken. Het is even puzzelen maar met deze letters kan een zin worden gemaakt. Uit de ingeleverde formulieren trekt Sinterklaas een aantal winnaars. Heb je geen formulier ontvangen, dan kun je deze ook afhalen bij de deelnemende winkeliers, te herkennen aan de grote poster.

Als Sinterklaas is welkom geheten en de prijswinnaars bekend zijn gemaakt, gaan de kinderen uit groep 1 tot en met 4 om 14.30 uur in het Hof een feestje vieren met Sinterklaas. Als het heel goed weer is, kan het ook zijn dat we het buiten gaan vieren. Om 15.30 uur is het feest afgelopen en nemen we afscheid van Sinterklaas. Maar wie weet waar we hem overal nog meer tegenkomen.

Tags