In de Hof van Salland werd onlangs de cursus Zelfverdediging voor meiden georganiseerd. Deze uit drie middagen bestaande cursus is één van de vele activiteiten die wordt georganiseerd door de Stichting Jongerenactiviteiten Diepenveen en bedoeld voor meiden uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs.

Deze activiteit stond onder leiding van Harry Gorter, hij heeft de 6e dan in het Ashihara Karate en is vertegenwoordiger hiervan voor Nederland. Wereldwijd wordt deze stijl in 44 landen onderwezen. Ashihara karate is praktijk gericht en houdt zich voornamelijk bezig met pure zelfverdediging & zelfprotectie. “Met zelfprotectie wordt bedoeld het voorkomen (in de ruimste zin des woord) dat je in een situatie komt dat zelfverdediging noodzaak wordt. Deze vorm van karate is een bijzondere effectieve stijl welke eenvoudig is aan te leren maar moeilijk te vergeten is. Het kan door jong en oud worden geleerd”, aldus Harry Gorter.

De meiden hebben in drie lessen kunnen kennismaken met een aantal grondbeginselen van zelfverdediging. Met veel fanatisme en vooral met een groot enthousiasme werden de lessen door de meiden gevolgd. Tijdens de lessen werd Harry geassisteerd door Jasper en Tobias. Alle meiden kregen na afloop van de cursus een certificaat mee naar huis, dit als beloning voor hun inzet en enthousiasme. In het najaar zal deze cursus weer op het programma van de Stichting Jongerenactiviteiten Diepenveen staan.

018
(c) Harry Mulder

[AFG_gallery id=’116′]

Tags