Zaterdag opent burgemeester Heidema de aangelegde natuurlijke speelplek de Heemtuin. Na een periode van voorbereiding presenteert ‘Ons Diepenveen 2020’ deze speelplaats aan belangstellende en kinderen. Het ontwerp van deze speelplaats is gemaakt door Wencke Habermann.

Er is door Ons Diepenveen 2020 in 2012 gezocht naar een mogelijke locatie voor een natuurlijke speelplek. De Heemtuin aan de Nieuwe Aanleg is na overleg met Peter Heijke van Stichting Natuur Anders beschikbaar gesteld. Vanaf dat moment zijn voorbereidingen gestart om in de Heemtuin aanpassingen te gaan doen zodat het aantrekkelijker wordt voor kinderen om daar te spelen.

In april 2013 is het voorlopige ontwerp gepresenteerd aan buurtbewoners en ook betrokkenen van de gemeente. Daarna is het definitieve ontwerp gereed gekomen in mei 2013. Vanaf dat moment is getracht door de Taakgroep Kinderen en Jongeren om in de Heemtuin, in overleg met Peter Heijke zo goed mogelijk aanpassingen te doen waardoor het spelen door kinderen aantrekkelijker wordt.

natuurlijke speelplaats heemtuin

Tags