Wie op Google Diepenveen intikt krijgt als een van de eerste zoekresultaten de Wikipedia pagina over Diepenveen. Op deze pagina staat geschreven het wel en wee over Diepenveen. Als je naar beneden scrolt zie je twee namen staan. De eerste persoon die vermeldt staat, Wim Roetert, is degene waar dit artikel over gaat.

Wim is de enige Diepenvener die een interland heeft gespeeld voor het Nederlands elftal. Het Go Ahead (Eagles) blog Niet te Kraken heeft een prachtig artikel geschreven over ‘onze’ Wim. In het artikel wordt een mooi portret gemaakt van de succesvolle voetballer en zakenman Wim Roetert.

Go Ahead Niet te kraken blog
Wim Roetert was eind jaren ’10 en begin jaren ’20 een vaste kracht voor Go-Ahead. Alleen al vanwege zijn beslissende doelpunt in verlenging tegen Blauw-Wit in 1922 waardoor Go-Ahead landskampioen werd, werd hij onsterfelijk. De geboren Diepenvener hield er naast zijn voetbalcarrière ook een zakelijke carrière op na. Hij had een bekende winkel aan de Grote Overstraat 51. Een Radio-Rijwiel-Sportzaak noemde hij het zelf. Saillant detail is dat naast zijn winkel de drogisterij van van Gerrevink was gevestigd. Een winkel die gerund werd door de vice voorzitter van de K.N.V.B., de heer Coldeweij. Tevens was Coldeweij lid van de elftal-keuze-commissie van het Nederlands Elftal en was hij een graag geziene gast bij Go-Ahead vanwege zijn invloedrijke nevenfuncties.

Lees meer…

Tags