Na de ruime 6-0 overwinning op ‘buurman’ IJsselstreek moest Diepenveen afgelopen zondag op bezoek bij het hoog geklasseerde SV Zwolle. Beide teams waren één helft duidelijk de betere, maar een groot aantal gemiste kansen in de sterke tweede helft, zorgden ervoor dat het elftal van trainer Ralph Mens zonder punten huiswaarts keerde.

Op het mooie Zwolse kunstgrasveld had Diepenveen in de beginfase veel moeite met het bewegende middenveld van de thuisploeg. Desondanks speelde het eerste halfuur zich voornamelijk op het middenveld af, zonder dat beide teams tot grote kansen kwamen. Na een half uur kwam Zwolle uit een slim ingestudeerde hoekschop verdiend op 1-0.

Duwpartij
Niet veel later volgde er een lange bal, na een afgeslagen corner. Deze werd door de Zwolse spits, na een flinke duw- en trekpartij met een Diepenveense verdediger, tot doelpunt gepromoveerd. In het vervolg van de eerste helft stond Diepenveen met de rug tegen de muur en mocht het van geluk spreken dat de rust met ‘slechts’ 2-0 gehaald werd.

Lees meer…

Tags