Vanaf a.s. maandag wordt de eerder opgenomen reportage over ‘onze’ Maarten Westhof uitgezonden. Er is zoveel beeldmateriaal dat er drie weken lang elke dag een item over Maarten zal zijn. Wij zullen alle afleveringen samenvoegen in één groot artikel. Man bijt hond wordt elke dag uitgezonden op Nederland 2 om 18.55 uur.

Maarten is 48 jaar, woont in Diepenveen, werkt als hovenier en heeft nogal typische inzichten en onaantastbare opvattingen over alles wat hij meemaakt! Deze spraakwaterval heeft een theorie die je hoofd doet duizelen! Maarten heeft veel last van ‘vliegende’ tijden. Voor hem is de tijd vliegensvlug en krijg je de tijd die je gebruikt, niet meer terug! Kortom: Maarten heeft veel te doen en altijd te weinig tijd!

Maarten fietst al sinds zijn 14de dagelijks door de stad om zwerfafval op te ruimen. Waar er mensen zijn die afval ruimen als een dagtaak zouden zien, is dit slechts een klein onderdeel uit de drukke bezigheden van deze vrolijke en opgeruimde kerel. Elke dinsdag rijdt hij achter de vuilnismannen aan om te kijken of zij hun werk wel goed doen. Hij let op kapotte straatlantaarns, verkeersborden of scheefliggende stoeptegels en gaat elke vrijdag langs de deuren om kurken te verzamelen die weer handig zijn voor de schoenmaker.

Op deze manier draagt Maarten behoorlijk zijn steentje bij aan een mooi straatbeeld en hij denkt er niet over om te stoppen. Hij houdt gewoon van rust, reinheid en regelmaat. En al zou iemand dat bestrijden dan komt Maarten wel weer met een snelle opsomming waarom hij doet wat hij doet!

Bekijk hieronder de trailer van Man bijt Hond

Trailer Maarten Westhof Man bijt Hond

Tags