De voetbalvereniging Diepenveen en de Atletiekvereniging Daventria zorgen samen voor een unieke samenwerking meldt Deventer RTV op haar website. Afgelopen week de aftrap met een loopclinic waar twee voetbalteams van Diepenveen aan deelnamen.

Jeroen Oosterwechel, een van de Daventria trainers, ontving de beide jeugdteams en leerden hen veel over het lopen. Ondersteund door filmmateriaal werden de huidige looptechnieken onder de loep genomen. “Tegenwoordig wordt er heel anders gelopen dan 10 jaar geleden”, licht Oosterwechel toe. Vroeger was de houding volledig anders; “Tegenwoordig loopt de moderne hardloper rechtop en maakt hij veel meer gebruik van de natuurwetten”, aldus de Daventria trainer.

Het unieke van deze clinics was dat ook diverse trainers van Diepenveen uitgenodigd waren. De vele trainers stonden geïnteresseerd langs de baan en zagen Oosterwechel oefeningen uitzetten die ze zelf ook weer kunnen toepassen. Eén van die trainers, Mark Reit heeft veel geleerd; “Nooit verwacht dat met enkele eenvoudige oefeningen er goed aandacht aan de looptechniek besteed kan worden”. De oefeningen richten zich met name op de houding.

hardlopen daventria

In twee groepen waren ruim 25 trainers getuige van de clinic en zij passen dat momenteel toe in hun eigen trainingsoefeningen en wedstrijd warming up. Oosterwechel licht toe; “Het voorkomt blessures als er op de juiste manier aandacht wordt besteed aan de looptechniek”.

De jeugdspelers zelf vonden de oefeningen vermakelijk en werden tijdens de clinic zelfs nog heus weggeschoten vanuit de startblokken. Een uniek samenwerkingsverband tussen twee volledig verschillende verenigingen die de handen ineenslaan om elkander aan te vullen.

Tags