Het Hof van Salland te Diepenveen heeft in de afgelopen maanden een ware metamorfose ondergaan. De bibliotheek die eerder gevestigd was aan de Burgemeester Crommelinlaan in Diepeveen heeft zijn intrek genomen in het geheel vernieuwde complex aan de Dorpsstraat te Diepenveen. Ook is er een wijkwinkel bijgekomen en dit alles onder de naam Kulturhus Diepenveen.

Om dit alles te realiseren heeft er een grote verbouwing plaatsgevonden. Om de sportvoorzieningen, het zalencentrum, de horeca tezamen met de bibliotheek en de wijkwinkel allemaal te kunnen huisvesten ging de locatie helemaal op de schop. Zo heeft het Hof van Salland een nieuwe ontmoetingsruimte/horeca ruimte gekregen. Sfeervol ingericht en de ontmoetingsplek van het Dorp Diepenveen. In de ontmoetingsruimte kunnen de bezoekers van de bibliotheek genieten van een lekker bakje koffie met eigengemaakte appelgebak maar ook kun je er prima terecht voor een lekkere lunch of in de avonduurtjes voor een lekkere daghap.

kulturhus opening

Om de hernieuwde start van het Hof van Salland en de opening van het Kulturhus Diepenveen te vieren is er op zaterdag 1 en zondag 2 november een feestelijk en muzikaal programma opgesteld. Nadat op zaterdagmiddag 1 november onze burgervader Andries Heidema om 14.30 uur het complex officieel zal gaan openen staat de rest van het weekeinde in het teken van muziek en cultuur. Op zaterdagavond 1 november is er een grote feestavond met een spetterend optreden van de ABBA Tribute Band. Lekker meezingen met de grootste hits van ABBA en weer even terug in de tijd met Dancing Queen, Mamma Mia en Thank you for the music. Naast het optreden van ABBA zal de rest van de avond muzikaal worden omlijst door de DJ show van Happy Release. De toegang en het eerste drankje zijn gratis en de deuren van het HOf gaan open om 20.30 uur.

Op zondagmiddag 2 november geven de Deventer band Déjà Vu en het Deventer Jazz Orkest een optreden in het Hof van Salland te Diepenveen. Het gaat een unieke middag worden waarin Déjà Vu ons terug in de tijd neemt met de grootste hits uit de jaren zestig en zeventig. Het Deventer Jazz Orkest bestaat uit jazzliefhebbers van 16 tot 74 jaar en speelt repertoire uit het American Songbook, met af en toe uitstapjes naar blues en pop. De ruim 20 muzikanten worden vocaal ondersteund door de talentvolle Laura van Nijendaal en geleid door dirigent Edwin Neuteboom Spijker. De middag begint om 14.00 uur en ook hier is de toegang en het eerste drankje gratis.

Tags