In de buitenkapel van Abdij Sion is momenteel een tentoonstelling te bewonderen van religieuze schilderijen. Deze prachtige kunstwerken zijn gemaakt door broeder Vincentius en vertellen over een bijzondere Ontmoeting die hem het zicht gaf op een leven als monnik.

Vincent Huizinga, in 1965 geboren in de Noordoostpolder komt uit een katholiek gezin van negen kinderen en was tot zijn 28e jaar werkzaam op de boerderij. Hij wilde graag kunstenaar worden en is vanaf die tijd gaan tekenen en schilderen. Geïnspireerd door de stilte in zijn hart die hem met God verbond maakte hij schilderijen die ook een impressie geven van zijn pelgrimstocht naar God. “Mijn hart werd erdoor in beweging gebracht en steeds meer kwam het besef dat het leven in een monnikengemeenschap mijn roeping was”.

In 2001 is Vincent ingetreden in de kloostergemeenschap van Abdij Sion en draagt vanaf die tijd de naam broeder Vincentius. Bijna dagelijks is hij aan het schilderen in zijn atelier, de voormalige ziekenzaal van de Abdij en heeft al veel creaties aan het linnen toevertrouwd.

Onder de titel “Ontwaakt in Christus” is dus nu een deel van zijn collectie te bewonderen. De tentoonstelling is op de zondagen na de Eucharistieviering te bekijken tot 28 december.

Fotografie Harry Mulder (c)

[AFG_gallery id=’153′]

Tags