Op zondag 26 oktober houdt PJO-Diepenveen weer de jaarlijkse ploegwedstrijden. 58 deelnemers zullen met hun trekker en ploeg hun wedstrijdveldje zo netjes mogelijk omploegen.

Snelheid speelt bij het wedstrijdploegen geen rol, alles draait om vakmanschap. Iedere deelnemer krijgt door loting een veldje van 0,2 hectare toegewezen. Dit moet dan zo netjes mogelijk geploegd worden. Een vakkundige jury, bestaande uit 18 personen, beoordeelt het ploegwerk. Er worden punten gegeven voor onderdelen als recht rijden, goed onderwerken van de stoppel en vlak neerleggen van de grond.

Er wordt geploegd in 5 verschillende categorie├źn: 2-Schaar- en 3-Schaar-wentelploegen, Oldtimers-rondgaand, Oldtimers-heen-en-weergaand en 2-wielige trekkers.

Het wedstrijdterrein ligt aan de Bockhorsterstraat in Olst (bij landgoed de Haere), net buiten Diepenveen.

Om 10:00 uur begint de dag met een parade. Alle tractoren, van kleine 2-wielige tuintrekker met 1-schaar ploeg tot grote 4-wielaangedreven trekker met 4-schaar ploeg staan opgesteld in een grote cirkel. Van daaruit zullen ze in een lange stoet naar hun wedstrijdveld rijden.

Om 11.00 uur zal er gestart worden met de beginvoren. Tot ongeveer 15.00 uur zal er geploegd worden. De prijsuitreiking is om 16.30 uur.

Tags