update: paas night glow is afgelast (meer info)

De afgelopen jaren was het telkens tot op het laatste moment twijfelachtig of het paasvuur in Diepenveen door mocht gaan. Brandgevaar wegens de droogte of de aangewakkerde wind zorgde voor brandgevaarlijke situaties. Vorig jaar is uit voorzorg de brandstapel aan de Koopmansweg geplaatst maar ook daar was er toch weer gevaar voor brand in de woning nabij.

Voor de 2014 editie van het paasvuur heeft het geplaagde buurtcomité het over een totaal andere boeg gegooid. Met goede ervaringen uit de ballonwereld is het idee geopperd een zogenoemde ‘Paas Night Glow’ te organiseren. Bij een Night Glow worden grote luchtballonen aan de grond gehouden en zorgen ze onder het ritme van muziek voor een prachtige licht en geluidshow.

paas night glow

Gesteund door de OVD is er een inschrijving geopend en hebben tien(!) ballonteams zich ingeschreven om deze avond te realiseren. Uit het hele land en België komen zondag de meest zeldzame ballonen om Diepenveen te laten genieten van een mooi spektakel. Met o.a. een replica van de eerste heteluchtballon uit 1783, een Zwitserse ballon en een heuse ‘voetbalballon’ kan dit een groots evenement genoemd worden.

Vanaf 21.00 uur zullen de teams de heteluchtballonnen opbouwen en gereed maken voor de start. Omstreeks 21.30 uur zal in het donker het spektakel starten. Onder toeziend oog van ervaren piloten en ex-piloten zullen de teams op het ritme van muziek en licht de ballonnen als ware ‘levende lampionnen’ laten gloeien. De show zal in totaal een uur duren waarna de teams weer huiswaarts keren. Bij een groots succes is er een mogelijkheid dat het evenement volgend jaar weer zal plaatsvinden.

Zondag 20 april, locatie: Schapenzandweg, Diepenveen.

Tags