Leerlingen van basisschool De Zonnewijzer en muziekvereniging Sempre Crescendo verzorgen op donderdag 10 april a.s. om 19.00 uur een vrolijk optreden in de Hof van Salland in Diepenveen. Dit optreden vormt de afsluiting van het project Windkracht 6, waaraan de leerlingen van groep 6 van De Zonnewijzer en de muzikanten van Sempre Crescendo de afgelopen maanden hebben gewerkt.

Windkracht 6 is een muziekprogramma speciaal ontwikkeld voor basisscholen, voor leerlingen van 8 t/m 10 jaar. Op school worden door de eigen leerkracht een aantal muzieklessen gegeven, waarin steeds een groep instrumenten centraal staat. Zo wordt er o.a. aandacht besteed aan blaasmuziek, houtblazers, koperblazers en slagwerk. Verder leren de kinderen bijpassende vrolijke en vlotte liedjes. Deze liedjes worden tijdens het optreden door de kinderen, samen met het orkest, gespeeld en gezongen.

Tijdens één van de muzieklessen komen leden van Sempre Crescendo met hun instrument naar de school en kunnen de kinderen nader kennis maken met verschillende instrumenten in een orkest. Ze krijgen dan ook de gelegenheid om eens te proberen een toon te krijgen uit bijvoorbeeld een klarinet, trompet, hoorn of dwarsfluit.

Doel van dit project is om kinderen enthousiast te maken voor muziek. Samen muziek maken is namelijk heel erg leuk! De school, leerlingen en muzikanten zijn enthousiast en voeren dit project met veel plezier al voor de derde keer uit.

Tags