Stichting IJssellandschap heeft een nieuwe natuurlijke speelplek aangelegd in het bos van Landgoed Nieuw Rande. Op een schitterende plek met reliëf en water in de buurt zijn eenvoudige speelaanleidingen geplaatst, zoals een waterpomp, speelboom en takken voor huttenbouw. Hiermee heeft IJssellandschap deze locatie opgewaardeerd zodat het spelen in- en het beleven van de natuur in de bossen rondom Nieuw Rande gestimuleerd wordt.

Fotografie Harry Mulder (c)

Kinderen uit de groepen 1 en 2 van basisschool De Zonnewijzer waren uitgenodigd om samen met Rob Schouten van het bestuur van IJssellandschap deze natuurlijke speelplek te openen.

Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met OBB-ingenieursbureau (ondersteuning, beleid en beheer) die gespecialiseerd is in advies over o.a. speelruimte en het bedrijf “HvR Speeltotaal” die de speeltoestellen heeft geplaatst. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het volledig inrichten van speelterreinen tot en met inspecties en onderhoud.

Namens IJssellandschap waren verder aanwezig de heren Jaap Starkenburg, Gerben Visser en Gerrit Klijn Velderman. Zij benadrukten dat dit project in samenspraak met bewoners, ouders, bedrijven en fondsen stapsgewijs uitgebouwd gaat worden.

[AFG_gallery id=’136′]

Tags