Zondag 5 januari heeft de nieuwjaarsreceptie van DSC plaatsgevonden in het clubhuis aan de Schuurmansweg. Voorafgaand aan de receptie werd om 2 uur een voetbalwedstrijd gespeeld tussen het huidige eerste elftal en het kampioenselftal uit 1998.

De vele toeschouwers konden onder een heerlijk zonnetje genieten van een uitermate aantrekkelijke en sportieve wedstrijd, waarbij “oud” Diepenveen na een sterk begin waarin ze een paar goede kansen kregen aan het eind van de eerste helft toch tegen een 1-0 achterstand aan keken. In de tweede helft waarin veel gescoord werd moesten de “oud” spelers uiteindelijk toch met 5-2 hun meerdere erkennen in het huidige eerste team.

Tijdens de pauze werd zoals ieder jaar ook deze middag de van Vemden bokaal uitgereikt aan de vrijwilliger binnen de OMNI die het afgelopen jaar en de jaren daaraan voorafgaand veel voor de vereniging heeft betekend. Dit jaar waren er vier genomineerden die allemaal al vele jaren actief zijn binnen de vereniging. Gerrit Flierman is uit deze vier genomineerden als winnaar naar voren gekomen.

Oud winnaar Ronnie Boomkamp, die het afgelopen jaar de plaats als voorzitter van de van Vemden commissie heeft over genomen van de eerder dit jaar helaas overleden tevens oud winnaar Dik Zwiers, richtte het woord tot Gerrit.

Ronnie gaf aan dat de keuze dit jaar zeer moeilijk was maar dat Gerrit Flierman uiteindelijk toch als terechte winnaar naar voren is gekomen. Ronnie blikte terug op alles wat Gerrit voor DSC heeft betekend en nog steeds betekend. Gerrit verzorgt o.a. al meer dan 25 jaar de velden, zowel voor de voetbal als voor de handbal en dit elke week weer. Daarnaast staat Gerrit altijd voor zowel de voetbal als de handbal klaar voor diverse werkzaamheden, nooit is hem iets te veel.
Na de mooie woorden overhandigde Ronnie onder luid applaus de bloemen en het klokje met daarop het symbool voor samenwerking. Daarna werd de beker waarin Gerrit’s naam staat gegrafeerd overhandigd en aansluitend werd de traditionele foto gemaakt samen met kleinkinderen (Lieke en Youri) van de naamgever van de prijs, de heer van Vemden. Na de foto moest Youri zich haasten om weer in het doel plaats te nemen van het huidige eerste elftal voor de tweede helft.
Na afloop van de wedstrijd stond voor iedereen boven de 18 een heerlijk glas glühwein klaar en daarna begaf iedereen zich naar de kantine waar onder het genot van een hapje en een drankje getoost kon worden op het nieuwe jaar.

OMNI Voorzitter Paul de Groot blikte in zijn welkomstwoord terug op het afgelopen jaar en vooruit op het nieuwe jaar waarin de vereniging z’n 79e jaar ingaat. Het aantal leden binnen de OMNI zit boven de 1200, verdeeld over 9 afdelingen. De club staat er financieel gezond voor en er stond ook het afgelopen jaar weer een plus in de boeken. Daarnaast bracht Paul de gerestylede kantine ter sprake. Tot slot wenste Paul een ieder namens het bestuur een voorspoedig, gezond en sportief 2014 toe en gaf vervolgens het woord aan Harry Tielbeke van de kantine commissie.
Harry benadrukte de veranderingen die hebben plaatsgevonden, waaronder de nieuwe vloer met daarin bij de ingang het DSC logo verwerkt, daarnaast hebben de bekers een meer prominentere plaatst gekregen en is een muur vrijgemaakt waarop foto’s van diverse teams zijn opgehangen. Ook is het nodige schilderwerk verricht en is de verlichting aangepakt. Daarnaast bedankte Harry iedereen die binnen en buiten de clubgebouwcommissie werk heeft verricht om tot dit mooie resultaat te komen en dit alles binnen de begroting waardoor het jaar ook voor de kantinecommissie is afgesloten met een plus in de boeken.

Na de toespraken was het tijd voor iedereen om weer bij te praten. Mede door de goede opkomst van ruim 200 leden kan terug gekeken worden op een zeer geslaagde middag, dit met dank aan de Club van 100 die voor het tweede achtereenvolgende jaar het overgrote deel van de organisatie op zich genomen heeft.

Tags