Aanstaande dinsdag zal John Lammertink zijn nieuwe fietsenzaak, “Lammertink tweewielers” openen in het pand waar tot voor kort Van Ginkel diervoeders en hengelsport was gevestigd.

Jan van Ginkel en John Lammertink

(c) Harry Mulder

[AFG_gallery id=’137′]

John Lammertink, geboren in Wierden begon als jongen van 16 jaar te werken in een fietsenzaak in Almelo waar hem de fijne kneepjes van het vak werden bijgebracht. Hij werkte ook in rijwielzaken in Hengelo en Rijssen. Ook is hij vertegenwoordiger geweest voor een bedrijf in Aalten, een bedrijf in fietsonderdelen. Later heeft hij in Rijssen nog drie jaar als bedrijfsleider gewerkt.

Op 10 januari 2010 begon John als zelfstandig ondernemer met een tweewielerzaak in Diepenveen. In het voormalige Rabobank- gebouw tegenover de Hof van Salland begon hij met verkoop en reparatie van fietsen. Die ruimte bleek al snel te klein en werd gezocht naar een locatie met meer ruimte, een grotere oppervlakte voor een mooie wielerzaak in Diepenveen.

Die ruimte werd gevonden doordat Jan en Giny van Ginkel een paar jaar geleden het besluit hadden genomen om in 2014 te stoppen met hun zaak en daardoor een bedrijfspand vrij kwam. Ongeveer anderhalf jaar geleden werd het eerste contact gelegd wat uiteindelijk geresulteerd heeft tot de verhuizing van Lammertink Tweewielers. “Op de huidige locatie tegenover de Hof van Salland, waarvoor ik een huurcontract had van 5 jaar was de ruimte ongeveer 150m2, nu heb ik 400m2 bedrijfsruimte”, zegt John die hiermee uiteraard zeer content is.

John benadrukt dat hij niet meer allerlei soorten fietsen in de winkel zal hebben maar zich toelegt op vier merken, namelijk Gazelle, Giant, Lapierre en Cortina. “We gaan ons specialiseren in die merken, ons verdiepen in dàt assortiment om zodoende de klanten nog beter te kunnen bedienen. Maar als een klant per sé een ander merk fiets wil hebben dan kan dat uiteraard ook”.

De partner van John, Tatjana Kiezebrink zal hem terzijde staan en de administratie voor haar rekening nemen. “Administratie is een sterk punt van haar en zo vullen we elkaar aan”, zegt John die ook een goede hulp heeft aan Max Lagerwey. “Max is mijn vaste hulp en gaat zich specialiseren in de e-bikes, elektrische fietsen waarvoor hij een cursus volgt.
Doordat er nu veel meer ruimte is zal de werkplek logistiek gezien nog beter zijn. Reparaties zullen voor in de winkel plaatsvinden zodat alles transparant is, een open werkplek”.

Op 14 oktober wordt John 36 jaar en is dan precies 20 jaar werkzaam in de wielerbranche. “Een mooi moment voor de opening van mijn nieuwe winkel”, zegt John Lammertink.

Tags