Na 15 jaar is het weer zo ver. Diepenveen kan zich klaar maken voor een groot nieuw dorpsfeest. Op 12 – 13 en 14 september is het terrein van de ijsbaan omgetoverd tot een groot evenementen terrein. Stichting Dorpsfeest Diepenveen heeft dit na 9 maanden voorbereidingen weten te realiseren.

Het begon als een hersenspinsel op de burendag van vorig jaar, verteld mede-organisator Jasper Smid. Iedereen had het er altijd al over hoe jammer het is dat Diepenveen als enig dorp in de buurt geen eigen feest heeft. Maar er zijn nooit stappen gezet om het oude feest dat op de Vossebelt georganiseerd werd weer nieuw leven in te blazen. Tot de burendag 2013 bij het Hof van Salland. WijDeventer was daar aanwezig en had een ideeënbus bij de kraam staan. In de ideeënbus werd 3x het idee voor een nieuw dorpsfeest aangedragen.

In december zijn deze ideeën voor dit dorpsfeest gepresenteerd in het Hof van Salland bij een presentatie avond van WijDeventer. Onder leiding van WijDeventer kon iedereen zijn idee onder de aandacht brengen. Daarna werd er druk met elkaar gepraat om te kijken of er samengewerkt kan worden. Hieruit zijn een aantal koppen toegevoegd aan de inmiddels zo geheten taakgroep. De taakgroep bestaat uit een diverse club Diepenveners van verschillende verenigingen binnen het dorp. Hierdoor ontstaat ere en groot bereik en vele verschillende activiteiten.

(c) Harry Mulder

Nadat de ‘blauwdruk’ voor het weekend bekend was moest er natuurlijk gekeken worden hoe dit alles financieel kon slagen. Er is via Facebook opgeroepen om donateur te worden waar ruim 200(!) mensen gehoor aan hebben gegeven. Ook heeft de gemeente Deventer in de vorm van een subsidie financiele steun gegeven. Verder heeft de enthousiaste Ondenemers Vereniging medewerking toegezegd. De horeca tijdens dit feestweekend wordt uitsluitend door Diepenveense bedrijven gedaan.

Aan het programma zal het success van het dorpsfeest niet liggen. Het mag met recht groots genoemd worden. Het feestweekend wordt op vrijdag 12 september door burgemeester Heidema geopend waarna een grote reeks van activiteiten starten. Zo is er een heuse kermis die drie dagen geopend is. In de grote tent zal een playbackshow, dance avond, live muziek en natuurlijk op zaterdag het ‘grote feest’ zijn met de band Proost!. Zondag beloofd ook een gezellige dag te worden voor het hele gezin met een kerkdienst, lunch (mét dweilorkest) brommertocht, volgelschieten en een heuse flierljepwedstrijd. Het weekend wordt afgesloten met live muziek van Diepenveense bodem en een nederlandstalige zanger uit Deventer.

Met alle activiteiten is het een schitterend affiche voor het dorp en de regio kan er volgend weekend niet omheen. Diepenveen staat weer duidelijk op de kaart!

Kaarten voor de vrijdagavond kosten € 5,- en voor zaterdag € 10,-. In de voorverkoop kosten de kaarten voor zaterdagavond € 7,50. Deze zijn te koop bij Brasserie Zonning, Hof van Salland en Tracé 37.

poster Programma_000001

Tags