De MediPost aan de Dorpsstraat 12 gaat verhuizen. Per 1 september zal deze uitdeelpost gehuisvest zijn aan de Dorpsstraat 20, naast de showroom van Autobedrijf Kemper.

De familie Holtkamp is 24 jaar geleden begonnen met De MediPost (medicijnen- uitdeelpost) aan de Dorpsstraat waar voorheen de familie Pas een schoenenwinkel had. Deze uitdeelpost is een onderdeel van de apotheek in Borgele die tot 2007 gerund werd door mevrouw Marrie Holtkamp-Zieleman.

Apothekers Martin Gouw en Marrie Holtkamp hebben bijna tien jaar samengewerkt (foto: Harry Mulder)

Vanaf 1977 is zij apotheker en begon haar werkzaamheden in Assen. Een paar jaar later verhuisde de familie Holtkamp naar de wijk Borgele in Deventer. “Doordat de mogelijkheid zich aandiende om hier een apotheek te kunnen starten hebben we in november 1982 de apotheek “Borgele” geopend”, zegt Marrie Holtkamp.

Doordat de apotheek in Borgele op minder dan drie kilometer afstand van Diepenveen ligt raakte de toen nog apotheekhoudend- huisarts Trompetter zijn vergunning kwijt om medicijnen te mogen leveren waardoor de Diepenveners vanaf die tijd naar Deventer moesten om de benodigde medicijnen op te halen. Die vergunning werd overigens met nog vijf jaar verlengd. “Om de klanten uit Diepenveen wat meer service te kunnen bieden zijn we in 1987 begonnen met een uitdeelpost in het dorp. Dat was toen nog in het voormalige Groene Kruisgebouw aan de Molenweg waarin tegenwoordig een tandartspraktijk is gevestigd.

In 1990 hebben we het pand aan de Dorpsstraat gekocht van de familie Pas waar we in augustus de MediPost zijn begonnen, precies 24 jaar geleden”.

Aanvankelijk was de uitdeelpost nog maar een kleine ruimte maar toen in 2000 de familie Hoetink stopte met hun drogisterij vond de familie Holtkamp het een goed moment om te gaan uitbreiden. “De ruimte werd uitgebreid, we zorgden voor een verbreding van het assortiment en een verruiming van de openingstijden”.

In 2007 werd de apotheek in Borgele eigendom van Martin Gouw en werd de MediPost in Diepenveen aan hem verhuurd.

 

De in Amsterdam geboren Martin Gouw studeerde in Utrecht af als apotheker (1994) en was daarna werkzaam in onder andere Breukelen en Ede. In 2005 vervolgde hij zijn carrière in Deventer en begon toen in apotheek Borgele te werken waar hij twee jaar later de apotheek overnam van Marrie Holtkamp.

Martin Gouw over de aanstaande verhuizing: “Mijn visie is dat de zorg in het dorp moet blijven, het in stand houden van de faciliteiten is in het belang van de klant. Dat geeft een meerwaarde. Daarom hebben we ook ons best gedaan om een goed alternatief te vinden voor de huidige locatie. Ik denk dat wij daarin wel geslaagd zijn, we blijven centraal in het dorp tegenover de supermarkt. De oppervlakte van de nieuwe locatie zal kleiner zijn maar het assortiment producten dat wij aanbieden zal hetzelfde blijven”.

 

Toekomst

Aangezien Marrie Holtkamp en haar man, die de administratie verzorgt voor de apotheek geleidelijk aan wilden afbouwen past een winkel eigenlijk niet meer in hun plannen voor de toekomst. “Eind 2014 stop ik als apotheker en heb daardoor dan ook geen binding meer met de winkel. Het huidige pand zal worden afgebroken om plaats te maken voor een nieuwe woonhuis met een appartement. Aangezien we het belangrijk vinden dat een medicijnen- uitdeelpost gehandhaafd blijft in Diepenveen hebben we de nieuwbouw uitgesteld totdat er vervangende ruimte was gevonden.

De naam MediPost is ontstaan nadat we verhuisd zijn naar de Dorpsstraat, in 1990.

Volgend jaar hebben we dus al 25 jaar de MediPost in Diepenveen”, glundert Marrie Holtkamp.

 

Tags