Al weer voor de zesde keer in successie organiseerde het Oranjecomité Diepenveen de jaarlijkse Lichtjeswandeling voor jong en oud. Zo’n 350 mensen kwamen naar het dorpsplein voor het Kulturhus om vandaar via de Schapenzandweg door de bossen van Rande te lopen.

Het parcours was sfeervol verlicht met lampjes en lichtpotten. “Dit jaar hebben we zeker twee keer zoveel lichtpotten opgehangen dan vorig jaar, zo’n 400 stuks”, zegt een bestuurslid trots. De lichtjes markeerden de route die dit jaar voor het eerst over de in het voorjaar aangelegde laan vanaf Smets Rande richting Oud Rande liep. Met lampjes en lampionnen trok de menigte een spoor van licht in de duisternis, hierdoor ontstond een feeërieke ambiance.

Harry Mulder (c)

Lichtjeswandeling 2014

Met het ver dragende geluid van de midwinterhoorn op de achtergrond liep men onder aanvoering van de Kerstman naar Geb en Gaia (beter bekend als Huis Nieuw Rande) waar men zich te goed kon doen aan heerlijke warme chocolademelk. In het tweede deel van de wandeling konden de wandelaars luisteren naar Kerstliederen, deze werden door drie saxofonisten die in het bos stonden ten gehore gebracht.

Via het Kerkpad eindigde de Lichtjeswandeling op het Kerkplein alwaar men de Kerstmarkt kon bezoeken. Het Oranjecomité kan weer tevreden terugkijken, de weersomstandigheden waren goed, de sfeer gezellig, jong en oud vermaakten zich, kortom een geslaagde Lichtjeswandeling.

Tags