Voor de vijfde keer wordt er een lentefair georganiseerd in de sfeervolle pastorietuin in Diepenveen (Kerkplein 5). Deze lentefair in Engelse stijl is op Hemelvaartsdag (29 mei) van half twaalf tot vijf uur.

Er is een gezellige groenmarkt met planten, bloemen, tuin- en natuurinformatie en ambachtelijke tuinproducten zoals jams/chutneys, sappen en asperges.
Groenondernemers uit Diepenveen en omgeving presenteren hun producten of activiteiten. Bezoekers kunnen bloemen, planten, biologische groenten en andere producten kopen.
Verschillende ‘groene’ verenigingen zoals Groei en Bloei, de Imkervereniging, IVN, de Historische Vereniging en Duurzaam Diepenveen vertellen u over hun activiteiten. Er zijn demonstraties bloemschikken, korfvlechten en knutselworkshops voor de kinderen. Ook zijn er schaapjes en kippen te zien, en een ezel.
In de historische kloosterkerk is een tentoonstelling met historische foto’s van Diepenveen, verzorgd door de Historische Vereniging.
Aan het begin van de middag is de prijsuitreiking van de taartenwedstrijd door een deskundige jury. Daarna worden de taarten geserveerd op het tuinterras. Onder het genot van een kopje koffie of (Engelse) thee met taart of een boerenijsje kunt u hier genieten van de mooi aangelegde pastorietuin met een imkerij, boomgaard en kruidentuin. Ook worden op het terras hartige taart en sandwiches geserveerd.
U kunt ook een wandeling maken of fietsen. Er is een wandel- en fietsroute vanaf de Lentefair, waardoor u het landschap in de omgeving van Diepenveen kunt verkennen en genieten van de landhuizen, de weiden en de bossen.

Wilt u alvast een kijkje nemen? Kijk dan op www.lentefairdiepenveen.nl U kunt ons ook op Facebook vinden!

De Lentefair is in korte tijd een belangrijk evenement geworden in Diepenveen. Dit succesvolle initiatief is ontstaan vanuit ‘groene’ vrijwilligers die belangstellenden willen laten genieten van deze prachtige historische locatie en het groene hart van Diepenveen. De toegang is gratis. De opbrengsten van de lentefair zijn bestemd voor de instandhouding van het historische plein en pastorietuin.

Bezoekers wordt gevraagd zoveel mogelijk met de fiets te komen. Dit in het kader van de duurzame en groene sfeer van de activiteit maar natuurlijk ook om parkeerproblemen te voorkomen.

Voor vragen en inlichtingen kunt u terecht bij Dhr. Henk Spit, 0570 – 591271 of bij Mevr. Hanne Struik, 06 – 53972168.

Graag tot ziens!

Tags