Op vrijdagmiddag 29 augustus helpen circa 70 leerlingen van De Zonnewijzer en de Slingerbos met het verhuizen van boeken van de oude naar de nieuwe bibliotheek in het Kulturhus aan de Dorpsstraat.

In een feestelijke optocht met de Gele Verhalenbus van de bibliotheek voorop helpen de leerlingen met het verhuizen van jeugdboeken naar de nieuwe bibliotheek in Diepenveen. Deze is vanaf 1 september gevestigd in het Kulturhus Hof van Salland aan de Dorpsstraat. De verhuizing start om omstreeks 13.30 uur bij de “oude” bibliotheek aan de Burgemeester Crommelinlaan en eindigt bij de nieuwe bibliotheek aan de Dorpsstraat.

De nieuwe Bibliotheek en Wijkwinkel Diepenveen zijn vanaf 1 september open van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 21.00 uur. Iedereen is van harte welkom om te kijken wat de moderne bibliotheek te bieden heeft. Tot half oktober kan iedereen die nog geen lid is van de bibliotheek, zich inschrijven voor een gratis proefabonnement van drie maanden.

Het is geen toeval dat leerlingen van de basisscholen Zonnewijzer en Slingerbos meehelpen met het verhuizen van boeken. Beide scholen hebben leesplezier hoog in het vaandel staan. Samen met de bibliotheek werken zij aan het vergroten van leesplezier van de leerlingen onder de naam “de Bibliotheek op School”. Dit is een meerjarige samenwerking tussen school en bibliotheek.

Tags