Afgelopen zaterdag werd op de begraafplaats van Abdij Sion de voormalige abt van deze communiteit, Dom Adolphus begraven.

Veel belangstellenden kwamen naar de abdijkerk om tijdens de uitvaartdienst de laatste eer te bewijzen aan Jan van der Zeijden, zijn geboortenaam die vorige week maandag op 94-jarige leeftijd overleed. De laatste maanden verbleef Adolphus op de verpleegafdeling van de Hartkamp in Raalte, behalve op de zondagochtenden dan was hij gewoon in de abdij om tussen zijn broeders de heilige eucharistie te vieren.

Tijdens de dienst refereerde Abt Alberic aan het feit dat het wel heel bijzonder is dat Adolphus dit jaar maar liefst 77 jaar in het klooster gezeten zou hebben waarvan 67 jaar als priester. Ook werd verteld dat hij al jaren lang geconfronteerd werd met doofheid waardoor het communiceren steeds moeilijker werd en hij dat op zijn manier accepteerde.

Na de dienst ging het in lange stoet naar de begraafplaats waar met wijwater en kruis het graf gezegend werd en tot slot het Onze Vader gebeden werd.
Abt Alberic nodigde alle aanwezigen uit om naar de refter (eetzaal) te gaan alwaar men de gelegenheid kreeg om de familie te condoleren en een kopje koffie te drinken.

Aangezien de broeders van Abdij Sion over enige tijd zullen gaan verhuizen was deze begrafenis waarschijnlijk de laatste op deze locatie.

[AFG_gallery id=’126′]

Tags