Drie grote vuilniswagens van Circulus op de stoep bij Van Ginkel aan de Dorpsstraat. Afgelopen dinsdagmorgen kwamen medewerkers van Circulus voor het laatst in de winkel van Jan en Gini om “effe een bakkie koffie te drinken”. Jan heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en vindt dat een mooi moment om te stoppen met de winkel.

Fotografie Harry Mulder (c)

Heel lang bood de familie Van Ginkel haar klanten de mogelijkheid om achter in de zaak aan te schuiven aan de grote tafel om een kopje koffie te drinken. Aanvankelijk bedoeld voor klanten die van ver kwamen maar al gauw werd het een stamtafel waar meerdere mensen gebruik van maakten.
Al ruim tien jaar komen de ‘vuilnismensen’, zoals ze door sommigen worden genoemd hier iedere week ‘op de koffie’. Destijds kwam één van de medewerkers als liefhebber van de hengelsport al regelmatig in de zaak om de benodigde artikelen te kopen. “Door hem, of dankzij hem zijn we hier iedere week gastvrij ontvangen”, zegt één van de medewerkers.

Als dank voor al die jaren van gastvrijheid kregen Jan en Gini een dinerbon en een doos chocolade met flesjes wijn aangeboden. Ook brachten de medewerkers lekkere cake mee waar volop van genoten werd, deze keer tijdens het laatste bakkie koffie.

Tags