Aanstaande zaterdag wordt al weer voor de achtste keer in successie de jaarlijkse Kerstmarkt rondom de kerk georganiseerd. Deze begint om 17.00 uur en duurt tot 20.00 uur.
Ook dit jaar wordt de Kerstmarkt voorafgegaan door de Lichtjeswandeling die om 16.45 uur vertrekt vanaf het dorpsplein bij het Kulturhus, hier kan men vanaf 16.30 uur een lampion kopen. De wandeling gaat via de Schapenzandweg naar Geb en Gaia (voorheen Huis Nieuw Rande) waar alle wandelaars warme chocolade van het huis krijgen aangeboden. De route zal verlicht zijn wat een feeërieke ambiance zal geven. Zowel onderweg alsmede bij de kerk kan men de tonen beluisteren van de midwinterhoornbloazers.

Trekpleister is ieder jaar weer de kerststal met Maria en Jozef en een aantal levende dieren die aan belangstelling niets te kort komen. Rondom de kerk zullen een aantal standhouders hun producten proberen te slijten en in de kerk zal een gevarieerd programma ten gehore worden gebracht.

De Kerstmarkt wordt georganiseerd door de Kerstmarktcommissie en de Lichtjeswandeling door de Stichting Oranjecomité Diepenveen.

Fotografie Harry Mulder (c)

[AFG_gallery id=’154′]

Tags