Jochem is 16 jaar en zijn sport is golf. In dit interview vertelt Jochem Hubregtse meer over zichzelf en zijn sport golf. Jochem heeft de Zwolle Cup op zijn 16e al twee keer gewonnen. Ook heeft Jochem verschillende dromen. Wil je weten wat zijn dromen zijn? Lees het interview.

1. Hoe is je sportcarrière begonnen?
Ik ben Jochem Hubregtse, 16 jaar en al 9 jaar aan het golfen. Ik ben door mijn vader enthousiast gemaakt en had er al gelijk veel plezier in. Het duurde dan ook niet lang voordat ik beter was dan hij (inmiddels is mijn exact handicap 1.0). Ik ben begonnen op Golfclub de Sallandsche in Diepenveen, daar liggen mijn roots. 2 jaar geleden ben ik overgestapt naar Golfclub De Graafschap in Lochem, maar komend jaar keer ik weer terug bij de Sallandsche.

2. Hoe ziet een gemiddelde week in jouw leven er uit?
Momenteel zit ik in 5 Havo op het CSE in Zwolle, een school waar je je sport met je schoolcarrière kunt combineren. Hier train ik met nog ongeveer tien andere jongens en meisjes die de sport tot een net zo’n hoog niveau willen brengen als ik! Ik train vrijwel elke dag na school. In de late middag ga ik weer retour met het openbaar vervoer of kan ik meerijden met anderen. Top geregeld dus!

3. Wat doe je in je vrije tijd?
Van alles, naast mijn huiswerk probeer ik wekelijks minimaal 1- 2  keer te zwemmen of te fitnessen. Ik speel graag potjes (tafel) tennis en ik kijk graag naar een goede film. Tegen mijn kleine broertje gamen mag ik ook graag doen. De meeste tijd gaat op aan 1 tot 2 wedstrijden per weekend en soms meer- daagse toernooien. Een extra zakcentje verdien ik bij door gras te maaien of klusjes te doen.

Jochem Hubregtse met Evelyne van Ewijk na het winnen van de 7e editie van de zwolle Cup.

Jochem Hubregtse met Evelyne van Ewijk na het winnen van de 7e editie van de zwolle Cup.

4. Wat is je favoriete land om wedstrijden of trainingsstages te doen?
Verschillend. Ik vind Portugal echt een topland om te golfen, de banen zijn fantastisch en het is er erg lekker weer. Wat wedstrijden betreft ben ik nog niet veel in het buitenland geweest. Afgelopen zomer heb ik mijn debuut gemaakt in het 3 daagse toernooi van de Faldo Series in Berlijn!

5. Wie is je voorbeeld en waarom?
Daan Huizing. Ik heb 3 jaar geleden een keer mogen invallen bij de Heren 1 van de Sallandsche en speelde toen met Daan, het is echt gaaf om te zien hoe hij de afgelopen jaren is gegroeid in zijn spel . Hij speelt momenteel als prof op de European tour. Hij heeft een mooie techniek en goede trainingsdiscipline. Hij heeft zijn studie af weten te ronden in combinatie met zijn golfsport en is daarna prof geworden. Zou me echt tof lijken om over 7 jaar net zo ver te zijn als hij! Misschien zelfs wel beter…

6. Als je niet aan je huidige sport had gedaan, welke sport had je dan beoefend en waarom die sport?
Ik heb geen idee. Ik denk dat ik meer een all round sporter ben, heb 8 jaar op voetbal gezeten en vind tennis ook erg leuk. Zwemmen lijkt me ook echt gaaf om te doen als sport.

7. Wat is het hoogtepunt van jouw sportieve carrière tot nu toe?
Zwolle cup 2013. In een veld van 12.-0 spelers als eerste eindigen, met een score van 69 (-3) werd ik met 4 slagen verschil de nummer 1! 20 september ga ik proberen mijn titel met succes te verdedigen!

Jochem heeft 20 september met succes zijn titel verdedigd. Ook dit jaar werd hij eerste bij de Zwolle Cup. Met een score van 69 (-3), wist hij zijn titel te prolongeren.

8. Wat zou je het liefste willen vergeten?
Niks, geen vervelende ervaringen meegemaakt, wat ze zeggen: “I never lose. It’s either I win or I learn.”

9. Wat moet je laten voor de topsport?
Wil je de top bereiken, erg veel: goed letten op je eetgewoontes en fysiek ook topfit zijn. Als ik wedstrijden in het weekend heb, moet ik goed letten op mijn slaappatroon en veel uren erin steken om resultaten te zien!

10. Wat is je sportieve droom, het ultieme?
Mijn ultieme droom is Playing pro worden. Het lijkt me geweldig om mijn brood te kunnen verdienen met golf. Over twee weken begint De Ryder Cup weer. Het is ook een droom van mij, om daar Europa in te vertegenwoordigen.

11. Als je één wedstrijd overnieuw mocht doen, welke zou dat dan zijn en waarom?
Pff, veel. Veel wedstrijden heb ik op het laatste weggegooid; verkeerde clubkeuzes, concentratieverlies, enz. Elke keer als dat gebeurt leer ik ervan en probeer ik die fouten daarna te voorkomen.

Tags