Kwekerij ‘Het Nieuwe Veld’ in Diepenveen organiseert op zaterdag 20 september weer een herfstmarkt. Dit jaar wordt extra aandacht besteed aan duurzaam tuinieren.

De herfst is een prachtig jaargetijde waarin er voor de tuinliefhebber veel te doen valt. Ook de tijd om in de tuin wat nieuws te proberen. Ideeën hiervoor en veel bijzondere planten zijn te vinden op de herfstmarkt van zorgkwekerij ‘Het Nieuwe Veld’.

In de 7.500 m2 grote kwekerijtuin en moestuin kunnen bezoekers de vele vaste planten bekijken. Deze zijn op traditionele en duurzame wijze opgekweekt. Dit betekent geen doorsnee assortiment, fair of plantenmarkt. Wel een must voor tuinliefhebbers die sfeer en specialiteiten weten te waarderen. Op deze herfstmarkt staan onder meer een gespecialiseerde vetplantenkweker, zijn bloembollen, seizoensgroenten en duurzaam tuinmeubilair te koop en staan diverse ondernemers met streekproducten. Verder zijn er kramen met fruitchutneys en jams, bijzondere honing, tuintafellinnen ( Arbeid Adelt) en tuinkeramiek. In de tuin is een fototentoonstelling opgesteld. Ook zijn er demonstraties korfvlechten en zaadbommen maken. Voor de kinderen zijn er workshops kaarsen maken, bloemstukjes en rainmakers. Ook kan het Bijenmuseum worden bezocht en als primeur de Bijoscoop, de kleinste bioscoop van Nederland.

De Theeschenkerij en het Tuinwinkeltje zijn open. Bezoekers kunnen er koffie en kruidentheeën krijgen. In de tuin zijn volop zitjes. Voor liefhebbers zijn er hapjes, sapjes en honingtaart.

Tags