GroenLinks vraagt het college in actie te komen tegen de Overijsselse afbraakplannen van het openbaar vervoer. De partij wil dat ondermeer de buslijn 161 tussen Deventer en Diepenveen behouden blijft.

Provinciale Staten van Overijssel nemen binnenkort een besluit over de bezuinigingen op het openbaar vervoer. Hoewel nog niet bekend is op welke trajecten ‘klappen’ zullen vallen, wordt al wel gespeculeerd over de onzekere toekomst van de lijn 161 tussen Deventer en Zwolle. Deze lijn is de enige OV-verbinding tussen Diepenveen en Deventer.

Helaas gaat de gemeente Deventer niet over het openbaar vervoer want dit wordt door de provincie besloten. Maar de gemeente kan natuurlijk altijd aandringen op het belang van een robuust OV-netwerk.

Om die reden vraagt GroenLinks het college snel in actie te komen en te strijden voor de voor Deventer belangrijke busverbindingen. De partij vraagt ook of het college heeft overwogen om Diepenveen aan te sluiten op de stadslijnbus die Borgele aandoet. De fractie heeft donderdag 16 januari de vragen voorgelegd aan het college en verwacht een spoedige reactie.

Teken de petitie hier.

SV-OV-lijn-161

Tags