Getroffen door de economische recessie binnen de autobranche richtte Diepenvener Jan-Willem Jolink een half jaar geleden noodgedwongen zijn eigen onderneming op. Inmiddels kan hij met Automakelaar Jolink terugkijken op een succesvolle entree als zelfstandig ondernemer.

“In maart 2014 ben ik de uitdaging aangegaan om met ondersteuning van het UWV een eigen bedrijf op te starten”, blikt Jan-Willem Jolink terug. “Automakelaar Jolink betekende voor mij een grote stap naar het zelfstandig ondernemerschap, maar het blijkt een juiste keuze te zijn geweest. Sterker nog, ik had het veel eerder moeten doen.” Met Automakelaar Jolink speelt Jan-Willem in op de nieuwe economie en een veranderende automarkt, die zich kenmerkt door een overweldigend aantal aanbiedingen en een groeiend online autoaanbod. “Dat biedt veel kansen en financiële voordelen voor autokopers en -aanbieders, maar kent ook veel risico’s”, weet Jan-Willem. “Doordat ik met Automakelaar Jolink volledig onafhankelijk en zonder winstoogmerk werk, kan ik mensen tegen de meest gunstige voorwaarden aan een nieuwe of gebruikte auto helpen. Daarbij benut ik de financiële voordelen voor de klant en minimaliseer ik alle risico’s. Ook mensen die hun auto willen inruilen of verkopen, kunnen me inschakelen voor het afsluiten van de beste deal. Alleen het belang van de autoconsument telt voor mij, ik ben echt ‘hun’ automakelaar.”

Dankzij de hulp van Automakelaar Jolink rijden Jan en Monique Kok uit Middel (gemeente Olst-Wijhe) nu in een auto naar wens. ”Uit milieuoogpunt wilden ze graag een jonge, hybride auto kopen”, weet Jan-Willem Jolink. “Daarvoor moest hun Fiat Doblo plaatsmaken. Deze Fiat heb ik voor een goede prijs verkocht aan een autobedrijf binnen mijn netwerk. Na wat speurwerk heb ik in het Brabantse Veghel een passende auto voor Jan en Monique gevonden, een dealeronderhouden Honda Insight van de eerste eigenaar. Voor de service en garantie heb ik voor Jan en Monique een warm onthaal geregeld bij de Honda-dealer in Deventer. Kortom, alle partijen tevreden.”

Voordat hij met Automakelaar Jolink voor zichzelf begon, werkte Jan-Willem Jolink meer dan twintig jaar als verkoopadviseur en salesmanager bij merkdealers in de regio Deventer. “Veel mensen die ik nog ken uit die periode weten ondertussen de weg naar Automakelaar Jolink te vinden”, geeft Jan-Willem aan. “Verder heb ik veel nieuwe klanten mogen verwelkomen via social media, internet en mond-tot-mondreclame. Dat heeft al geleid tot veel mooie deals en het voorkomen van miskopen. Tevens heb ik veel klanten kennis laten maken met een betrouwbaar adres voor betaalbaar auto-onderhoud en goede service.” Ook autobedrijven herkennen daardoor de meerwaarde van Automakelaar Jolink. “Ik werk samen met nagenoeg alle merkdealers en toonaangevende universele autobedrijven in de regio Deventer / Salland”, vervolgt Jan-Willem. “Door het succes van Automakelaar Jolink kan ik inmiddels vol vertrouwen en zonder ondersteuning van het UWV de volgende stappen zetten met mijn bedrijf. Ik kan terugzien op een goede start en kijk met een positieve blik naar de toekomst.”

Tags