Volgens het Brabants Dagblad wordt Martin Koopman de nieuwe trainer van RKC Waalwijk. Hij neemt het stokje over van Erwin Koeman, die zijn ploeg zondag zag degraderen naar de Jupiler League.

Volgens de trainer uit Diepenveen moet het gek lopen willen beide partijen geen overeenstemming bereiken over een eenjarig contract, meldt hij tegenover het Brabants Dagblad. “Straks heb ik weer een gesprek met Janus van Gelder”, doelt Koopman op de technisch manager van RKC Waalwijk.

“We hebben alles goed doorgesproken. Ik weet dat Rob Maas over een jaar mijn opvolger wordt. Het kan voor hem een goede leerschool zijn. Voor mij is de uitdaging om RKC weer terug te brengen naar de eredivisie.”

Martin_Koopman

Koopman promoveerde in het verleden als trainer met FC Den Bosch naar de Eredivisie. Hij werkte daarna bij SC Cambuur in DR Congo, Saoedi-Arabiƫ en in China. Hij was na het ontslag van Raymond Atteveld onder protest interim-trainer bij Roda JC. Daarna fungeerde hij als assistent van Harm van Veldhoven.

Later assisteerde hij Aad de Mos bij het Griekse Kavala AO. Ook werkte hij met De Mos in het seizoen 2009/’10 ook twee maanden bij Sparta Rotterdam. Bij RKC Waalwijk wordt hij de opvolger van Erwin Koeman, die zijn aflopende contract niet zal verlengen.

Tags