Een typische stenen vloer, de gedateerde houten zitjes en een wand met daarop aankondigingen en poster van de voetbal. Een warm gevoel van vroeger ademt ‘Sjakie’ uit. Het bedrijf, wat als automatiekhalletje begon, gaat de deuren sluiten.

Zondag 30 maart sluiten Leo en Elly Eykelenkamp voor de laatste keer de deuren van hun Komeet. De Komeet, beter bekent als ‘Sjakie’ is sinds 15 maart 1969 een begrip in het dorp. Binnen de familie was er geen opvolger, maar Diepenvener Matthijs Pennekamp heeft voor elkaar gekregen wat een hoop andere mensen wilden. De Komeet overnemen.

Op 1 april is de sleuteloverdracht en stappen we meteen met een club klussers het pand binnen, vertelt Matthijs vol trots. De plannen zijn groot, en zeker een uitdaging gezien het tijdsbestek die Pennekamp zichzelf en zijn team gunt. Half april zijn we heropend, dan laten we vol trots aan het dorp zien wat wij te bieden hebben. Het aanzicht heeft een opknapbeurt nodig en het interieur moet er ook aan geloven. Een geheel nieuw inboedel binnen en buiten. Schilderen, nieuwe vloer, nieuwe wc’s en ga zo maar door. Ik twijfel of ik genoeg tijd heb grapt Matthijs.

[AFG_gallery id=’118′]
Foto’s Harry Mulder

De Komeet is een mooie snackbar maar het is tijd voor een frisse wind door het pand gaat Pennekamp verder. Een snackbar alleen is niet meer van deze tijd. Je moet de mensen meer kunnen bieden. Daar ga ik met ‘Matthijs Lunch-Snackroom’ voor zorgen. Naast de gebruikelijke cafetaria gaan we een plateservice en lunchkaart aanbieden. Denk hierbij aan verse hamburgers van de grill of een heerlijke schnitzel uit de pan. Voor de fietsers die genieten van de omgeving hebben wij een panini, uitsmijter of lekkere kop verse koffie. Het softijs mag natuurlijk niet ontbreken en de lang gemiste milkshake machine is er ook weer. Een kaart om te smullen!

Vanaf medio april zal Matthijs Lunch-Snackroom 6 dagen per week geopend zijn voor zijn gasten, met op Koningsdag (26 april) livemuziek op het vernieuwde terras.
matthijs lunch snackroom

Tags