Diepenvener Tjeerd van der Meulen, tevens GroenLinksfractielid en gemeenteraadskandidaat, is genomineerd voor de “Groene Belofte”. Natuur en Milieu Overijssel is op zoek naar de meest groene, duurzame idee├źn en plannen voor de gemeenten van Overijssel.

De Groene belofte van Tjeerd van der Meulen is Ruimte maken voor schooltuinen. Van der Meulen vindt het belangrijk dat kinderen op de basisschool onderwijs krijgen in de schooltuin om zo te leren hoe je voedsel moet verbouwen en met dieren omgaat. Als we onze kinderen meer voedselbewustzijn bijbrengen dan is de kans groot dat ze minder voedsel verspillen en eerder kiezen voor duurzame producten uit de eigen streek. Daarnaast is het natuurlijk hartstikke leuk om samen voedsel te verbouwen en te spelen in de schooltuin.

Tjeerd van der Meulen

Tjeerd van der Meulen

Wetenschappelijk is aangetoond dat op groene schoolpleinen beter wordt samengewerkt en minder wordt gepest. De gemeente kan samen met scholen, ouders en boeren uit de streek daadwerkelijk zorgen dat er ruimte komt voor schooltuinen. Dat hoeft niet altijd op het eigen schoolplein te zijn. Van der Meulen: “Iedere basisschool zijn eigen schooltuin, dat is mijn Groene Belofte!”

De filmpjes van de genomineerde kandidaten zijn te vinden op de website van Natuur en Milieu Overijssel. De filmpjes met de meeste “likes” gaan door naar de eindronde. Bekijk het filmpje en als je de Groene belofte voor Deventer leuk vindt: breng een stem (Like!) uit!

)

Stemmen kan tot 9.00 uur op vrijdag 14 maart.

Tags