Op zondag 30 maart is een bijzondere serie portretten van kinderen met autisme te zien bij Dimence in Deventer.
Diepenveense fotografe Karin Barth laat de kinderen zien zoals ze zijn en vulde de portretten aan met quotes van ouders. Hieruit blijkt dat er sprake is van veel onbegrip en vooroordelen. Het fotoproject ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ gaat na de expositie in Deventer op reis door het hele land.

Het uniek project ontstond toen Karin Barth enkele kinderen met ASS (Autisme Spectrum Stoornissen) fotografeerde. Zij werd gegrepen door de bijzondere ontmoetingen en de hartelijke ontvangst maar ook door de verhalen over de soms schokkende vooroordelen en het onbegrip van de buitenwereld waar deze kinderen en hun ouders dagelijks mee te maken krijgen. Door de foto’s te exposeren hoopt zij een bijdrage te leveren aan meer begrip en kennis over autisme.

expositie autisme

De expositie is vrij toegankelijk op zondag 30 maart, van 15.00 – 17.00 uur in restaurant De Steerne van Dimence, Nico Bolkensteinlaan 1 (Brinkgreven) in Deventer. Leerlingen van de Topstroomklassen van kunstencentrum de Leeuwenkuil verzorgen live muziek. Voor de bezoekers is er een kopje koffie of thee met iets lekkers, verzorgd door de cliënten van bakkerij Workhome van Dimence, woon- en werkvoorziening voor volwassenen met autisme.

De portretten van 30 kinderen met ASS, begeleid door quotes van de ouders, zijn met medewerking van Dimence, de Nederlandse Vereniging voor Autisme, de Dokter Wittenberg Stichting en anderen prachtig vormgegeven in een onvergetelijke expositie. Na 30 maart gaat de expositie op reis door het hele land.

Meer informatie en een schema van expositielocaties is te vinden op www.karinbarth.nl/fotoproject

Tags