Diepenveen heeft in de eerste bekerwedstrijd een knappe, collectieve prestatie neergezet tegen OZC. Tegen de zaterdagtweedeklasser kwam het elftal van trainer Ralph Mens drie keer op voorsprong, maar even zo vaak toonden de bezoekers veerkracht, waardoor het treffen in een terecht 3-3 gelijkspel eindigde.

De wijze waarop Diepenveen na twintig minuten op voorsprong kwam, was subliem. Jack Vunderink veroverde de bal vlak voor de middenlijn, zag de keeper te ver voor zijn doel staan en schoot de bal vanaf 55 รก 60 meter al vallend over de verbouwereerde Ommense keeper. Diepenveen speelde een puike eerste helft en bereikte zonder noemenswaardige problemen de rust met deze 1-0 voorsprong.

Na de rust drong OZC iets meer aan, waardoor Diepenveen moeilijker aan het voetballen kwam en al snel de terechte gelijkmaker viel. Diepenveen kwam echter toch weer op voorsprong, nadat de uitblinkende (16-jarige!) Hugo Gramsma, met een subtiel passje, Gijs de Rooij alleen voor de keeper zette. Laatstgenoemde passeerde de keeper, maar werd aangetikt, wanneer de toegekende penalty koeltjes door Coos Temminck werd benut.

Lees meer…

Tags