Het was vandaag een druilerige dag. Zo’n dag dat je nog enige hoop hebt dat het sportpark van Diepenveen zijn naam eer aan doet. Maar ook op de Zunnebargh was het nat en koud. Voor voetballers wellicht de ideale omstandigheden om de voorlaatste wedstrijd van de competitie af te werken. Voor vele toeschouwers een reden om in de kantine te blijven zitten of lekker thuis bij de kachel.

Ondanks de matige wedstrijd en de slechte weersomstandigheden heeft vanmiddag het zonnetje toch geschenen boven Diepenveen. Opnieuw debuteerde er een Diepenveens talent, ditmaal was het Siemen Legebeke die zijn opwachting mocht maken in het eerste elftal. Voor hem een mooie dag en een bevestiging dat er een goede lichting jeugd aan zit te komen, wat de concurrentie binnen het eerste elftal van de dorpsclub flink gaat vergroten de komende jaren.

Siemen Legebeke in actie - Fotografie DeventerVoetbal.nl

Siemen Legebeke in actie – Fotografie DeventerVoetbal.nl

Stapjes
Siemen Legebeke dus. Een jongen uit het dorp en een jongen van de club. Zo’n 12 jaar geleden zette hij zijn eerste stapjes als voetballer op de Zunnebargh. Niet wetend dat hij, op zijn 18e, zou gaan debuteren in het vlaggenschip. Als klein jongetje voetbalt Siemen gedreven zijn wedstrijdjes, maar speelt niet altijd in een selectieteam. Door een goede ontwikkeling is hij de afgelopen drie jaren vaste waarde in de B- en A-selecties van de geel-zwarten. Met een leidende rol, centraal achterin, en een enorme dosis fanatisme en inzet is hij op dit moment een belangrijke schakel in het elftal van trainer Remco Klompstra.

Lees meer…

Tags