Op zondag 2 november is het nieuwe Damespad Overijssel officieel geopend. Het is het 10e Damespad in Nederland. De provincies Noord- en Zuid-Holland, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg, Friesland, Groningen, Drenthe en Zeeland gingen al voor.

De wandelroute van 18 kilometer, met als startpunt Huis Nieuw Rande bij Diepenveen, is bedoeld als ontmoetingsplek voor lesbiennes. In Overijssel zijn veel mooie wandelgebieden. De keus voor Diepenveen is bewust gemaakt door de organistie. Het Damespad Overijssel loopt langs de IJssellinie, over landgoederen en langs buitenplaatsen. Door nieuwe natuurgebieden en langs land-art zoals de Zandwetering. Het levert een afwisselende wandeling op, grotendeels over onverharde wegen, bospaden, graspaden, grasdijkjes en oude kerkenpaden.

Overigens is nergens zichtbaar dat het Damespad speciaal op lesbiennes is gericht. Na negatieve ervaringen elders in het land blijft speciale bewegwijzering inmiddels achterwege. Wie de wandeling wil maken kan een routeboekje bestellen. Daarbij wordt ook het speciale speldje geleverd om op de Damespaden als lesbiennes herkenbaar te zijn.

[AFG_gallery id=’144′]

Tags